Onlara tatil yok: İşçi bayramı'nda da çalışıyorlar

Onlara tatil yok: İşçi bayramı'nda da çalışıyorlar

Aydın Kent Meydanı ve bulvardan hepimizin geçerken gördüğü emekçi işçiler 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda da çalıştı.

(Haber: Berna TURAN)

Kestaneci Ayvaz İçer, Koçarlı Bıyıklı Belediyesi’nden emekli. İşçi bayramı olduğu halde çalışmak zorunda olduğunu belirten İçer, "Bugün işçi bayramı, hâlen buradayız. Çalışıyoruz çünkü çalışmazsak aç kalırız. Bu sistemin değişmesini ve hakkımız olanı almak istiyoruz." diye konuştu.

resim-2023-05-01-172449577.png

Aydın’ın diğer esnaflarından simitçi Murat Doğan, "Bugün İşçi Bayramı, halk bunu kutlamak için meydana gelmiş. Ben bugün de ekmeğimin peşinde koşuyorum. Bugünün önemi bizim gibilerin hakkının savunulması için değerlidir." dedi.

resim-2023-05-01-172519781.png

1 Mayıs'ta çalışanlardan bir diğeri olan Tevfik Argun, "Ben tavuklu pilav işiyle uğraşıyorum. Ortaokul mezunuyum. Aslında işsizim, geçimini sağlayabilmek için tavuklu pilav işiyle ilgileniyorum." ifadelerini kullandı.

resim-2023-05-01-172458036.png

Meydanı rengârenk balonlarıyla süsleyen Dursun Öztürk, balon satarak geçimini sağlıyor. Ayrıca burada balon satarken kitap okuyarak kendini geliştiriyor. Öztürk, “Bu günlerin kazanılması için hak ve hukuk yolunda çokça mücadeleler verildi. Bütün işçilerin bayramı kutlu olsun. Bizler bugün de bayramımızda işimizin başındayız." sözleriyle 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı'nda geçimini sağlamak isteyenlerin bugün de çalıştığını belirtti.

resim-2023-05-01-172502749.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler