Onsuz ama onun yolunda

Onsuz ama onun yolunda

Alperen Kılıç yazdı...

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla..

 

Kıymetli kardeşlerim, Cenabı Hak yüce kitabında, “Eğer Allah yolunda öldürülür ya da ölürseniz, şunu bilin ki, Allah’ın mağfireti ve rahmeti, onların topladıkları bütün şeylerden daha hayırlıdır.”  (Âl-i İmrân, 157) buyurmaktadır. Şehitliğin bu kadar değer verildiği başka bir din başka bir kültür başka bir inanç yoktur. Şehitlerin Allah katında kadir ve kıymetleri pek yüce olmakla birlikte, âhirette en büyük rütbenin Peygamberlikten sonra şehitlik olduğu belirtilmiştir. Bunun içindir ki, şehitlerin bütün günah ve kusurları Allah tarafından affedilmektedir. Zira Müslümanları, düşmanlarına üstün kılan en mühim esaslardan biri “Ölürsem şehidim, kalırsam gazi!..” inancıdır.

 

İşte bu inanç ve dava şuuruyla çok sevdiği Anadolu’yu karış karış gezen ve inandığı değerleri milletine anlatmaya çalışan bir liderdi Şehid Muhsin YAZICIOĞLU. Anadolu büyüklüğündeki dava taşını gediğine koymak için mücadele ettiği hayatının son noktasında, soğuk ve çetin bir yolculukta kaza süsü verilmiş, acaip ve şüpheli bir olayla kaybettik onu. Onu ve yol arkadaşlarını rahmetle ve minnetle anıyoruz. Türk Milleti ilk defa kaybetmedi böyle bir yiğidini. Alparslanlar, Fatihler, Yavuzlar geldi geçti şanlı tarihimizden. Nice savaşlarda, nice zorluklarda, nice mücahedelerde, nice şehitler verdik. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu Başkanın ifade ettiği gibi ‘Kan seven bir Millet değiliz lakin söz konusu VATAN olursa Dünya’nın Şah Damarını keseriz’!. Evet birliğimiz ve beraberliğimiz, İmanımız ve itikadımız sağlam oldukça bizi asla yok edemezler.

 

Bizler için Vatan, din, namus, bayrak, ezan, hep kırmızı çizgilerimiz olmuştur. Bunun içindir ki Türklerin İslam’la şereflendiği günden beri büyük şer güçler bize düşman oldu. Halen süren Haçlı Seferleriyle kuduz köpek gibi saldırdılar bu topraklara.. Siyonist emellerini gerçekleştirebilmek için ellerinden geleni yapıyorlar yapacaklar. Bizler de her daim teyakkuzda olup ulu ecdadımıza yakışır bir nesil olmalıyız. Kuran-ı Kerimin bizlere vermek istediği mesajları anlamaya, idrak etmeye, tefekkür etmeye çalışmalıyız. Kuran ve sünneti hayatımızın tam kalbine tatbik etmeliyiz. Peygamberimizi, sahabeyi, tabiini, alimlerimizi ve manevi önderlerimizi kendimize rehber edinmeli hayatlarını ahlaklarını kendimize örnek almalıyız.

 

İslamı ve milli değerleri kullanarak devletimize, milletimize karşı çeşitli hile yolları ile, darbe ile ülkeyi ele geçirmeye çalışanlara, halkın üzerine ateş açacak kadar gözü dönen vatan hainlerine ise asla fırsat vermemeliyiz. Bizlere yaşanılacak bir ülke armağan eden şehitlerimizi bilhassa 15 Temmuz Şehitlerimizi aklımızdan çıkarmamalı her zaman hatırlamalıyız. Bir kez daha Aziz Şehitlerimizi rahmetle Gazilerimizi minnetle yad ediyoruz. Allahu teala milletimizi, ülkemizi, birlik ve beraberliğimizi ilelebed korusun hastalıkları, musibetleri üzerimizden def eylesin.amin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler