Ören: Başı boş sokak köpek için önlem alınmalı

Ören: Başı boş sokak köpek için önlem alınmalı

Aydın’da 4 dönem Cumhuriyet Mahallesi muhtarlığı yapan Ahmet Ören, Ajans Aydın gazetesinin ‘Muhtarlar Konuşuyor’ köşesine konuk oldu.

(Haber: Berna TURAN)

Aydın’ın Efeler ilçesinde bulunan Cumhuriyet Mahallesi’nde 20 yıldır muhtarlık görevini sürdüren Ahmet Ören, yeni dönem için sağlığı el verir ve mahalle halkı tercih ederse tekrardan muhtarlığa aday olacağını belirtti.

“YEREL YÖNETİMLERLE ANLAŞAMIYORUZ”

Yerel yönetimler ile diyaloglarının zayıflığından bahseden Ören, “Büyükşehir ile çeşitli sorunlarımız var. Tevfik Fikret Caddesinin kaldırımlarına hiç bir el sürmüyor. Ben bu sorunu 2019’da Yol Şube Müdürü Emrah Bey ile defalarca görüştüm. Yine de hiçbir değişim olmadı. Cumhuriyet Caddesi’nin kaldırımından iki kişi geçmek mümkün değil. Garın giriş kapısına yaya geçidi yapılması yönünde çok fazla vatandaşımızın isteği bulunuyor. Yine garın içerisinde bulunan alt geçidin daha fazla ışıklandırarak daha güvenli bir ortam oluşturulmalıdır.” dedi.

“ARAŞTIRDIM TARİHİ BİR ANIT İLE ALAKASI YOK”

Efeler ilçesinin merkezinde bulunan ve kullanıma kapalı tutulan arazi ile ilgili konuşan Ören, “Osman Yörükoğlu’na ait bir binan tarihi bir bina olduğunu dile getirdiler. Araştırdım tarihi bir anıt ile alakası yok. Aydın’ın ortasında Cumhuriyet Mahallesi’nin göbeğinde bu arsa çok güzel bir alana dönüştürülmelidir. Buranın bakımsızlığından içeriye giren çıkan belli değildir.” diye konuştu.

Ören, halk ekmekten herkesin çok memnun olduğunu ve satış büfelerinin artırılması gerektiğine vurgu yaptı. Ören, “Adnan Menderes Stadyumu’nda bir verici bulunuyor. Bu kanseroloji dağıtmakta bunun bir an önce kaldırılması gerekmektedir. Halk ekmekten herkes çok memnun. Bunun daha fazla satış noktası bulunmalı. Şuan bilinen 2 tane var. Birde şehrin ortasında başıboş gezen hayvanlar kısırlaştırılmalı ya da hayvan barınaklarında güvenli bir ortam sağlanmalı. Çünkü pek çok vatandaşımız bu başıboş gezen hayvanların saldırısına uğramaktadır.” dedi.

resim-2023-06-22-154800606.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler