Orman yangını yaban hayatını olumsuz etkiledi

Orman yangını yaban hayatını olumsuz etkiledi

HAYTAP Aydın Şubesi yetkilileri, Çine'de meydana gelen orman yangını nedeniyle zarar gören yaban hayvanlarına müdahale ediyor.

Muğla'nın Yatağın ilçesinde başlayan ve 6 Ağustos Cuma günü Gökbel Dağı üzerinden Çine ilçesine bağlı Akçaova Mahallesi yakınlarına sıçrayan orman yangını ile mücadele hız kesmeden devam ediyor. Havadan ve karadan müdahale eden yangın nedeniyle 6 mahalle tahliye edildi, yüzlerce vatandaş söndürme çalışmalarına destek vermek için Çine'ye gitti.

Orman yangını nedeniyle yaban hayatı da olumsuz etkilendi. Yaban domuzu, kurt, gelincik, yılan ve kaplumbağa gibi birçok hayvanın yaşadığı bölgede yaban hayatına ilk yardım Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Aydın Şubesi ve Adnan Menderes Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi hocalarından geldi. 

Yangının Çine'ye sıçradığı andan bu yana sahada olduklarını, 1 kaplumbağayı alevlerlerden kurtardıklarını söyleyen HAYTAP Aydın Şubesi Başkanı Şenay Tekinbaş, konu hakkında yaptığı açıklamada "Çine Akçaova'dayız. Maalesef her yer yanıyor. Dilerim aşağılara inmez. Bir tane tosbiği korumaya aldık. Ilk müdahalesi ADÜ Vet. Fakültesi hocalarımızca yapıldı. İyileşince tekrar doğaya bırakacağız" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler