Otel fiyatları gayet makul

Otel fiyatları gayet makul

KODER Başkanı Tacettin Özden, Kuşadası bölgesinde otel fiyatlarının Avrupa standartlarına göre ucuz olduğunu söyledi.

Türkiye genelinde birçok kısıtlamanın kaldırıldığı kademeli normalleşme dönemi 1 Temmuz Perşembe günü itibariyle başladı. Kısıtlamaların sona ermesiyle birlikte binlerce yerli ve yabancı turist, Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde bulunan turizm merkezlerine akın etti.

Tatilcilerin göz bebeği Kuşadası'nda da "kademeli normalleşme yoğunluğu" yaşanmaya başladı. Hava sıcaklıklarının 43 dereceye kadar yükseldiği kente giden yüzlerce aile hafta sonu için otel arayışına girdi. Otel fiyatlarının yüksek olduğunu, turizm işletmecilerinin 'pandemi fırsatçılığı' yaptığını iddia eden birçok turist, sosyal medya aracılığıyla tepkilerini dile getirdi.

İddialara yanıt Kuşadası Otelciler Derneği (KODER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi Tacettin Özden'den geldi. Ajans Aydın muhabirinin sorularını yanıtlayan Özden, "Otel doluluk oranları yüzde 45 ile 65 arasında." diyerek önümüzdeki süreçte otellerde doluluk oranlarının artmasını umut ettiklerini söyledi.

"FİYATLAR YÜKSEK DEĞİL"

Türkiye pazarında uygulanan fiyatların Avrupa pazarından daha uygun olduğunu belirten Özden, "Fiyatlar yüksek değil. Piyasadaki fiyatlara baktığımız zaman şu an Türkiye pazarındaki fiyatların Avrupa'da uygulanan fiyatların çok daha altında olduğunu görüyoruz.

Ülkemizde her bütçeye uygun fiyatlı otel bulunabilir durumda. Normalde çok daha yüksek fiyatların uygulanması gereken oteller şu anda çok daha uyguna bulunabiliyor. Ülkemizdeki maliyetler ve girdiler belli; hepimiz aynı ülkede yaşıyoruz, ürünlerin fiyatlarını biliyoruz. Bu tabloda fiyatların gayet makul olduğunu söylemek mümkün"
diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler