"OTİZMİN FARKINDAYIZ HEP YAKINLARINDA SÜREKLİ YANLARINDAYIZ"

"OTİZMİN FARKINDAYIZ HEP YAKINLARINDA SÜREKLİ YANLARINDAYIZ"

MHP Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Aydın İl Başkanı Haluk Alıcık, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü ve “Otizm Farkındalık Ayı” bir mesaj yayınladı. Alıcık mesajında şu ifadelere yer verdi;

"Otizm eksiklik değil ,bir hastalık değil, farklılıktır. Otizmli çocuklarımızın sosyal hayatta yer alabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarını mümkün olduğunca bağımsız karşılayabilmeleri başlıca hedefimizdir. Otizmli bireylerin ailesi değil tüm çevresinin otizmi tanıması önemlidir. Erken teşhis ve tedavi otizmli çocukların tam potansiyellerine ulaşmada yardımcı olmaktadır. Otizimli bir çocuğun annesinden, çocuğunu dinleyince onların neden özel olduğunu daha iyi anlayabilirsiniz. Onlar bizim göremediklerimizi görüyorlar; bizim gözlerimizdeki perde onlarda yok; bu yüzden özel, bu yüzden melekler. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü’nün de geleceğimizin en önemli parçası olan çocuklarımızın temel ihtiyaçları olan eğitim ve sağlık hizmetlerinden en uygun şekilde faydalanmasını diliyorum. Otizmle mücadele eden vatandaşlarımızın yeniden sağlıklı bir hayata kavuşmasını temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

Onlar göz temasından kaçınır; biz kalplerle temas kuralım, farkında olalım. Fark edelim, kabul edelim, sevgimizi ve  ilgimizi gösterelim. Mutlu olduklarını görmek her şeye değer. Sevgi, Otizmi mi yenemeyecek?

Sen yeter ki dene! Sen yeter ki iste!"

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler