Öz Sağlık İş'ten basın açıklaması

Öz Sağlık İş'ten basın açıklaması

Öz Sağlık İş Sendikası, düzenlediği basın açıklaması ile, hekimlere yapılan zammın tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerekteiğini dile getirdi.

Öz Sağlık İş Sendikası, Aydın Atatürk Devlet Hastanesi bahçesinde gerçekleştirdiği basın açıklamasında hekimlere tanınan hakların tüm sağlık çalışanlarını kapsaması gerektiğini belirtti. Sendika üyeleri, "Biz hakkımızı istiyoruz" dedi. 

"PANDEMİ KAHRAMANLARI KİMLERİ KAPSIYOR"

Grup adına açıklama yapan Hak-İş Ve Öz Sağlık-İş Sendikası Aydın İl Başkanı Nefise Şahin, "Sıkıntı, ötekileştirmede. Sağlık ekip işidir sözünün boşa çıkartılmasında, çalışma barışının altına dinamit yerleştirilmesinde, fedakarlığın meslek ayrımına tabi tutulmasında, sağlık işçisinin sağlık çalışanı olarak görülmemesinde, nimet külfet dengesinde işçiye sadece külfetin yazılmasındadır. Pandeminin kahraman sağlık çalışanlarına müjdemiz var' denilerek açıklanan zam haberi ile kimlerin sağlık çalışanı olarak görülüp, kimlerin kapsam dışı tutulduğu net olarak ortaya çıkmıştır. Yapılan açıklamalarda, sağlık işçisinin, sağlık çalışanı olarak görülmemesi bizleri derinden üzmüştür" dedi.

"BU YADSINAMAZ BİR GERÇEKTİR"

Sağlık işçisini, sağlık çalışanı olarak görmeyen zihniyeti kabul etmediklerini dile getiren Başkan Şahin, "Sağlık kurumlarının bel kemiği olan işçiler olmazsa, dünyada ilk sıralara oturan, her türlü övgüyü hak eden Türk sağlık hizmetinin çökeceği herkesin malumu olan yadsınamaz bir gerçektir" diye konuştu.

"BU GERÇEĞİ ŞARTSIZ KABUL ETMELİLER"

Hakkınız ödenmez sözünün gerçek anlamda kullanıldığını gördüklerini belirten Şahin açıklamasını şu ifadelerle tamamladı. 

"Sağlık Bakanlığı'ndan, 170 bin sağlık işçisinin yetkili sendikası olarak, sağlık işçisinin emeğinin hakkını istiyoruz. Bizlerin de sağlık çalışanı olduğumuz gerçeğinin şartsız kabulünü istiyoruz. Sizler kabul etmeseniz de sağlık ekip işidir. Bizleri mali haklar üzerinden birbirimize düşürmeyin. Bizler, işyerindeki çalışma barışını korumaya çalışırken, eylem ve söylemlerle bu birlikteliği baltalamayın"

whatsapp-image-2021-12-09-at-17-58-59.jpeg

whatsapp-image-2021-12-09-at-17-58-59-2.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler