Özbek: "Aydınspor'un hangi ligde olduğu önemli değil"

Özbek: "Aydınspor'un hangi ligde olduğu önemli değil"

Aydınspor’un yıldız futbolcusu Ufuk Özbek AJANS AYDIN’ın sorularını yanıtladı. Özbek, “Aydınspor’un ligi hiç fark etmiyor. Her zaman çok büyük bir camia” dedi.

(HABER: Özge ÇÜMLEK)

AJANS AYDIN’ın ‘Söz Sizde’ köşesine konuk olan yıldız futbolcu Ufuk Özbek, muhabirimiz Özge Çümlek’in sorularını yanıtladı.

Kısaca kendinizden ve kariyer hayatınızdan bahseder misiniz?

1 Eylül 1992 Almanya doğumluyum. Profesyonel futbol kariyerime 17 yaşında, Almanya’da başladım. 2015’te Türkiye’ye geldim. O zamandan beri birçok takımda oynayarak kariyerime devam ettim. Şu an ise Aydınspor’da oynuyorum.

Şu ana kadar oynadığınız takımlara bakacak olursanız size en çok katkı sağladığını veya iz bıraktığını düşündüğünüz takım hangisiydi?

Almanya’da oynadığım Borussia Dortmund takımı bende büyük bir iz bıraktı. Taraftar olsun, camia olsun müthiş bir seviyeydi. Çok genç yaşta sözleşme imzalamıştım. Dünyaca ünlü olan Jürgen Klopp ile tanışmak nasip oldu. Bana çok katkıları bulundu. Türkiye’de ise Aydınspor. Her zaman büyük bir camiaydı. Ligi hiç fark etmiyor. Aydın’ı ikinci evim olarak görme sebebim de budur. Taraftar ve ekip beni çok sahiplendi.

Hep hayalini kurduğunuz ve oynamak istediğiniz bir takım var mı? Veya oynadınız mı?

Vardı. Real Madrid. Altyapıda oynadığım zaman da hep hayalini kurduğum takımdı. Birçok kez altyapıda da karşılıklı oynama şansımız oldu. Bir diğer takım ise Borussia Dortmund’du. Orada kadroya girmek çok güzeldi. Az forma giyme şansı bulsam da o kadar büyük bir kulüpte oynama hayalimi bir şekilde gerçekleştirdim.

Geçtiğimiz dönemde Aydınspor’un şampiyon olamama nedeni sizce neydi?

Play-off öncesi birçok sakatlık yaşadık. Ben dahil olmak üzere birkaç arkadaşım sakatlandı. Bu oyuncuların çoğu ilk 11’deydi ve sıkıntılı bir süreç geçirdik. Kadro genişliğimiz de çok fazla yoktu. Ayrıca play-off öncesi hazırlıklarımızı yeterince iyi yapamadığımızı düşünüyorum. Aydınspor’a karşı oynayan kulüpleri rahat yeneceğimizi düşünmüştük. Fakat play-offlarda hiç de öyle olmadı. Sandığımızdan zor rakipler vardı. Normalde sakatlık durumları olmasaydı ben yine şampiyonluğu garantileyeceğimize inanıyorum.


Bu sene tekrar sizi Aydınspor’a çeken şey neydi?

Bildiğiniz üzere Aydınspor büyük bir camia. Sadece hak ettiği yerlerde değil. Bende tekrar hak ettiği yere getirmek için geldim. Takım arkadaşlarımla birlikte elimden geleni yapacağız. Müthiş bir taraftarı var. Ve bana her zaman destek oldular. Bu vefa borcunu ödemek istedim.

Türkiye’de futbol oynamanın sizin için zor tarafları neler?

Türkiye, Avrupa’ya kıyasla daha düşük bir seviyede. Güç kuvvet veya beslenme olarak bunlar daha az göz önünde bulunduruluyor. Türkiye’de rahatlık daha önemli. Ülkece rahatlığı seviyoruz insan olarak. Ama Avrupa’da oynamak daha zor ve disiplinli. Anlayacağınız Türkiye’de potansiyelinizi geliştirmek için ekstra bir çaba harcamak gerekiyor.

İyi bir futbol kariyerine sahip olabilmek için gençlere ne önerirsiniz?

Öncelikle pes etmemek çok önemli. Her futbolcu şansını kendi yaratır. Küçük bir başarısızlıkta umudu kaybetmemek gerekir. Çünkü kaybetmek de futbolun bir parçası. Çalışmanın ve azmin bilincinde olunmalı. Çünkü ben inanıyorum ki çok çalışınca Allah da veriyor. Ayrıca gençlerde disiplin eksikliği var. Biz rahat yetişmedik. Gerçekten 10 futbolcudan 1 tanesi bu mesleğin farkında. Antrenman sonrası hocalarına danışıp eksiklerini giderebilirler. Her zaman üstüne daha çok katarak hedeflerine ulaşabilirler. Dediğim gibi azim ve çalışmak bu işin iki püf noktası.

86218608-43b8-4fb2-ad13-ab144e712d9f.jpg

c1fc772b-de94-43b1-9e2a-d93662398f2f.jpg

fc6cd336-c8a0-48be-9662-06788131fd69.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler