ÖZEL: BİRBİRİMİZİN YÜZÜNE BAKAMAYIZ

ÖZEL: BİRBİRİMİZİN YÜZÜNE BAKAMAYIZ

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Aydın İl Başkanlığında partililerle bir araya geldi. Özel, “CHP’nin bir daha muhalefette olma şansı yoktur. Varsa birbirimizin yüzüne bakacak durumda olmayız” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Özgür Özel, Aydın İl Başkanlığını ziyaret etti. Özel’in ziyaretinde, CHP İl Başkanı Ali Çankır, CHP Aydın milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, CHP Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Özdemir, CHP Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin, CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz ve partililer hazır bulundu.

 

“BİR DAHA MUHALEFETTE OLMA ŞANSIMIZ YOK”

 

Özel toplantıda yaptığı konuşmada iktidar olmayı hedeflediklerini belirtti. Özel, “Öyle bir dönem tamamlanacak ki, 29 Ekim 2023’e geldiğimizde artık Cumhuriyet’in yüzüncü yılında olacağız. Temel mesele budur. Bu yönetimlerin sırtındaki yük şudur: Bir daha Aydın’da biz il başkanı seçerken CHP’nin bir daha muhalefette olma şansı yoktur. Varsa birbirimizin yüzüne bakacak durumda olmayız. Çünkü 29 Ekim 2023’te eğer halen daha yüzüncü yıl resepsiyonu, Atatürk’ün hatırasına uygun şekilde Çankaya Köşkü’nde değil de O’nun vasiyetine aykırı olarak Atatürk Orman Çiftliğinin bağrına bir hançer gibi saplamış bir kaçak sarayda yapılıyorsa, orada hala Atatürk’e, Cumhuriyet’in kurucu kadrolarına husumet besleyen, kötü sözler söyleyen birileri oturuyorsa, Atatürk’e en ağır hakaretleri yapan meczupları hastanede ziyaret edip, cenazelerinde saf tutanlar, bu ülkede bakan, cumhurbaşkanı mevkilerindeyse hiçbirimizin birbirinin yüzüne bakacak hali kalmamıştır.” dedi.

 

Millet İttifakı’nın belediye başkanlarını ve ilçe başkanlarını tebrik eden Özel, 9 Şubat’taki kongrede CHP Aydın İl Başkanlığına yeniden aday olma kararı veren Ali Çankır’a başarılar diledi. CHP’de il ve ilçe başkanlığı yapmanın önemine değinen Özel, CHP’nin tarihinin Cumhuriyet tarihinden eski olduğuna dikkati çekti. Hareket noktalarının antiemperyalizm ve tam bağımsızlık olduğunu vurgulayan Özel, “Hedefi çağdaş uygarlık seviyesini yakalamak, geçmek olan, elindeki imkânları hep demokrasiyle kullanmış olan bir siyasi hareketin neferleriyiz hepimiz” ifadesini kullandı.

 

“ERKEN VEYA VAKTİNDE BİR SEÇİME HAZIRIZ”

 

Erken veya vaktinde bir seçimin Cumhuriyet’in yüzüncü yılının cumhurbaşkanını ve parlamentosunu belirleyeceğinin altını çizen Özel, “Gününde olursa gününde, erken olursa ne ala dünden hazırız, dünden razıyız. Ama birilerine de şunu hatırlatırız: daha bir buçuk yıl önce ‘Verin yetkiyi bu kardeşinize. Her sorununuzu çözeceğim’ diyenler, bugün işsizliği tarihin en üst seviyesine ulaştırmışlar. ‘Doları ve avroyu 2 liraya düşüreceğim’ diyenler 5 – 6 – 7 lira seviyelerine götürmüşler.” diye konuştu.

 

Hiçbir zaman karanlığın aydınlığı yenemeyeceğini ifade eden Özel, sözlerini şu ifadelerle tamamladı.

 

"Dogma bilime üstün gelemez, kötü söz iyi sözden güçlü olamaz. Kötüler iyileri asla yenemez. Hep yürüyüş ileridir. O ileri yürüyüş kaldığı yerden, Atatürk’ün gösterdiği gibi gelişmişleri yakalayıp daha iyisini yaparak devam edecek. Türkiye’yi, gerçek sosyal adaleti sağlayıp, cumhuriyete yakışır eşit yurttaşların mutlu şekilde yaşadığı ülke yapmak için uzun ve zor bir yolumuz, hedefimiz var."

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler