Özen'den Fillikçioğlu'na sert eleştiri

Özen'den Fillikçioğlu'na sert eleştiri

Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu'na eleştirilerde bulundu.

Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 24-26 Ağustos tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen yüzme müsabakalarına Aydınlı görme engelli sporcu Elfin Pehlivan'ın başarısı damga vurdu. Pehlivan, 50 metre kurbağalama, 50 metre kelebek ve 50 metre serbest stillerinde Türkiye birincisi, 100 metre serbest stilde ise Türkiye ikincisi oldu. Aydınlılar tarafından sevinçle karşılanan başarının ardından Pehlivan'ı makamında ağırlayan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, genç sporcuyu tebrik etti.

"ARKADAŞLARIMIZIN TALEBİNİ MÜDÜRE İLETEMİYORUZ"

Aydın'da birçok engelli gencin spor yapmak için yeterli imkan bulamadığını, bu imkanların sağlanması için birçok engelli derneği başkanı ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini söyleyen Başkan Özen, Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu'na eleştirilerde bulundu. Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi olarak Müdür Fillikçioğlu'ndan uzun süredir randevu almaya çalıştıklarını fakat girişimlerinin sonuçsuz kaldığını söyleyen Başkan Özen, "Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile çalışmalar yapmaya çalışıyoruz fakat mevcut il müdürü ile görüşme talebimize halen cevap alamadık. Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu'ndan randevu alamıyoruz. Defalarca sekreterine ulaşmaya çalıştık, sürekli yoğun olduğu yönünde geri dönüşler sağlandı ve şube müdürlerine yönlendirildik. Kamu yararına çalışan bir derneğiz, dernek başkanımız yani ben, Gençlik ve Spor İl Müdürü ile görüşemediğinde, arkadaşlarımızın spor yapma talepleri olduğunu aktaramayınca tabii otomatikman olumsuz etkileniyoruz. Dernek üyesi arkadaşlarımız antrenman yapmak istese, herhangi bir sportif çalışma yapmak istese bana iletiyorlar, ben Gençlik ve Spor İl Müdürü'ne iletemiyorum" dedi.

"ENGELLİLERİN ANNESİ ÖZLEM ÇERÇİOĞLU DEDİĞİMİZDE TEPKİ ÇEKİYORUZ"

Başkan Özen, Pehlivan'ın İstanbul'da düzenlenen müsabakalara imkansızlıklar nedeniyle kara antrenmanları ile hazırlandığını söyledi. Milli Takım kampına davet edilen genç sporcunun Aydın Büyükşehir Belediyesi'ne ait yüzme havuzlarında antrenman yapabilmesi için belediye ile olan görüşmelerinin devam ettiğini söyleyen Özen, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na desteklerinden dolayı teşekkür etti. Özen, "Ben "Engellilerin annesi Özlem Çerçioğlu." cümlesini kurduğum zaman da bize tepki gösteriyorlar. Bize destek verildiği sürece biz bunu yadsımayız, yadsıyamayız. Büyükşehir belediyesi tarafından yıllardır bize her türlü imkan sağlanıyor, nankör olmak gerekir bunları görmemek için. Hacı Bektaşi Veli'nin dediği gibi; en büyük körlük, nankörlüktür. Biz körüz ama nankör değiliz. Burada sayın başkanın desteği bizim önümüzü açıyor, güç veriyor ama aynı şekilde diğer kurumlardan da aynı hassasiyeti bekliyoruz" diye konuştu.

"PARA DEĞİL VAR OLAN İMKANLARIN KULLANDIRILMASINI İSTİYORUZ"

Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı tesislerden engelli vatandaşların da faydalanabilmesi için Müdür Fillikçioğlu ile görüşme taleplerinin devam ettiğini söyleyen Başkan Özen, "Gençlik ve Spor İl Müdürü ile görüşme noktasında bir an evvel randevu verirlerse biz de arkadaşlarımızın taleplerini kendilerine iletiriz. Böylece onların da imkanlarını kullanmış oluruz, zira biz engelliler için Anayasa'nın 10. maddesinde "Engellilere yönelik yapılan düzenlemeler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz." ifadeleri yer alıyor. Biz kimseden Amerika kıtasını yeniden keşfetmesini istemiyoruz, var olan imkanların kullandırılmasını istiyoruz sadece. Yasa ile sağlanan hakkımızı almak istiyoruz, bu imkanları kullanabilmek için de muhataplarımız ile görüşmek istiyoruz" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler