Özlem Başkan da yapar

Özlem Başkan da yapar

Ankara Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs tedbirleri nedeniyle, tüm toplu taşıma araçlarında 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz yararlanmalarının geçici süreyle durdurulması kararı alındığını açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, pandemi olarak nitelendirilen koronavirüs salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek amacıyla devletin tüm kurumlarının önlemler aldığı ve almaya devam ettiği belirtildi.

 

Toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanma hakkının toplu taşımayı artırdığı ve bu durumun salgın riskini artırdığına dikkat çekilerek, "Salgının yayılmasını engellemek ve başta 65 yaş üstü vatandaşlarımızın sağlığının korunması amacıyla alınan önlemler kapsamında, Ankara'da tüm toplu taşıma araçlarından 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz olarak yararlanmalarının tedbir amaçlı olarak geçici süreyle durdurulması kararı alınmıştır" ifadelerini yer verildi.

 

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NDAN DA BEKLİYORUZ

 

Özellikle havaların ısınmasıyla beraber Aydın’da yaşayan yaşlılar toplu taşıma araçlarıyla ücretsiz olarak Kuşadası başta olmak üzere diğer ilçelere akın ediyor. Uzmanların büyük risk grubunda gördüğü yaşlıların umursamaz tavırları yetkililerin birbirinden faklı onlarca önlem almasına neden oldu. Son olarak Kent Meydanlarında bulunan banklara vatandaşların oturmaması için şerit çekilmişti.

 

Ankara’da hayata geçirilen projenin ardından Aydınlı vatandaşlar Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan 65 yaş üzeri vatandaşların geçici süreliğine ücretsiz ulaşımını kaldırmasını talep etti.

 

HABER: (İNAN GÜL)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler