Pandemi değil ekonomi bizi bitiriyor

Pandemi değil ekonomi bizi bitiriyor

Kuşadası Barlar Sokağı'nda restoran işletmeciliği yapan Salih Hacısalihoğlu, ürünlere gelen zamlar ve artan giderlerinden dolayı turizm sezonunda bekledikleri karı yakalayamadıklarını söyledi.

2021 yılının ilk günlerinde 7.40 seviyesinden işlem gören Dolar/TL kuru 2 Ekim Cumartesi günü itibariyle 8.90 seviyesine dayandı. Pandeminin de etkisiyle yıl içerisinde hızla artan dolar kuru birçok gıda ürününde zam uygulanmasına neden oldu.

Kademeli Normalleşme sürecine girilmesiyle birlikte Türkiye'nin gözde tatil beldesi Kuşadası'nda turizm sezonu 1 Temmuz itibariyle başladı. Kuşadası'nı sezon içerisinde yüz binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Kuşadası Barlar Sokağı ise her yıl olduğu gibi bu yılda turistlerin uğrak noktalarından oldu.

"İŞ YAPTIK, KAR EDEMEDİK"

Her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin eğlenmek için ziyaret ettiği, eğlencenin sabahın erken saatlerine kadar sürdüğü Kuşadası Barlar Sokağı'nda restoran işletmeciliği yapan Salih Hacısalihoğlu, artan giderleri ve zamlar nedeniyle kar edemediklerini belirtti. Pandeminin değil kötüleşen ekonomik koşulların kendilerini zorladığını söyleyen Hacısalihoğlu, "Barlar Sokağı'nda kalabalıktı, insan seli vardı. Yerli ve yabancı turistler yine Kuşadası'nı ve Barlar Sokağı'nı tercih etti. ama sezon bizler için kötüydü. Yanlış anlaşılmasın, bu görüşüm turizm ile değil ekonomi ile alakalı. Bir ürün alıyorsunuz, dükkanınızda satışını yapıyorsunuz, aynı ürünü tekrar almaya gittiğinizde zamlandığını görüyorsunuz. Bizlerin aldığı ürünlere her gün zam gelirken bizim her gün zam yapma gibi bir şansımız olmuyor, yapamayız da. Sürekli zararına iş yapıyoruz. Bize zarar veren pandemi değil fırsatçılık desek yeridir" dedi.

İşletmesinde günlük ürünler kullandığını, bu nedenle de zamlardan sürekli olarak etkilendiğini ifade eden Hacısalihoğlu, "Birçok sektörden farklı olarak bizim sektörümüzde her gün gelen zamlardan maksimum seviyede etkilenme var. Sürekli ürün alımı yaptığımız için sürekli zamları görüyoruz, bu da bizim karımızı günden güne azaltıyor hatta yok ediyor" diye konuştu.

"ÖĞRENCİLERİ BEKLİYORDUK FAKAT UMDUĞUMUZU GÖREMEYECEĞİZ GİBİ"

Kış sezonunda Aydın Adnan Menderes Üniversitesi öğrencilerinin kente dönmesiyle birlikte işlerinin artmasını umut ettiklerini belirten Hacısalihoğlu, "Kış aylarında öğrencilerden umudumuz vardı fakat umduğumuzu göremeyecek gibiyiz. Neticede öğrenciler paralarını ailelerinden alıyorlar fakat aileler para gönderemedikçe öğrenci tek başına ne yapabilir? Her şey kırmızıya çekildi, gördüğümüz kadarıyla aileler ve öğrenciler ne yapacaklarını bilmiyorlar" ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler