“PANDEMİ DÖNEMİNDE MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİ VATANDAŞIN YANINDAYDI”

“PANDEMİ DÖNEMİNDE MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİ VATANDAŞIN YANINDAYDI”

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, pandemi döneminde kent genelinde vatandaşlara verilen destekler hakkında açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ve İl Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Dinç partinin İl Binası'nda basın açıklaması yaptı. Geçtiğimiz günlerden bu yana yoğun bir programla Aydın'ın birçok ilçesinde vatandaşlar ve esnafla bir araya gelen CHP Aydın İl Teşkilatı üyeleri, bugün gerçekleştirilecek Nazilli ziyareti öncesi gündem hakkında konuştu.

"AYDIN'DA MİLLET İTTİFAKI BELEDİYELERİ VATANDAŞIN YANINDAYDI"

Programda söz alan Milletvekili Tezcan, pandemi döneminde Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Millet İttifakı belediyeleri tarafından verilen destekler hakkında açıklama yaptı.

İktidarın tüm engellemelerine rağmen vatandaşa yardım ulaştırmayı başardıklarını belirten Tezcan, esnaf ziyaretleri sırasında işletmecilerin koronavirüs nedeniyle geçirdikleri zorlu sürece birebir şahit olduklarını söyledi. "Millet İttifakı olarak Türkiye genelinde 10 milyon vatandaşımıza dokunduk. Temizlik malzemesi, hijyen malzemesi, sağlık desteği, bakım desteği olan vatandaşlarımızın ihtiyacını karşıladık." diyen Tezcan, Aydın'da gerçekleştirilen desteklerde ortaya çıkan rakamları da paylaştı. Tezcan, "Aydın’da Büyükşehir Belediyemiz ve Millet İttifakı’nın belediyeleri vatandaşa yardım götürmek konusunda çok önemli işler başardılar. İktidarın vermediği destekleri kısıtlı ve sınırlı belediye bütçeleriyle en etkili şekilde harcayan ve bu konuda çok başarılı işler yapan belediyelerimizin olması hepimizi gururlandırıyor." dedi.

Belediyelerin çağrı merkezlerine gelen her türlü talebin karşılandığını, yardım isteyen hiçbir vatandaşın geri çevrilmediğini belirten Tezcan, "Pandemi süresi içerisinde Aydın Büyükşehir Belediyesi 6 milyon 650 bin maske dağıttı. 1 milyon 700 bin şişe dezenfektan dağıtıldı. Bütün il genelinde kurulan dezenfektan istasyonlarında 34 bin 750 araç dezenfekte edildi. 46 bin 300 hane dezenfekte edildi. 34 bin 200 iş yeri dezenfekte edildi" diye konuştu. Kimseye "Kendi başınızın çaresine bakın" denmediğini söyleyen Tezcan, belediyelerin yardımlarının zaman zaman engellenmeye çalıştığını da ifade etti. 

"BÜYÜKŞEHİR VATANDAŞA CAN SUYU OLDU"

Aydın'ın 17 ilçesinde 2 buçuk milyon metrekarelik alanın Büyükşehir Belediyesi tarafından dezenfekte edildiğini ifade eden Tezcan, tüm bunların kısıtlı bir bütçeye rağmen gerçekleştiğini söyledi. Millet İttifakı belediyelerinin ve Büyükşehir Belediyesi'nin kepenk kapatan kiracılarından kira bedeli almadığını, yarı zamanlı çalışmaya başlayanlardan ise yüzde 50 kira bedeli alındığını söyleyen Tezcan, işleri durma noktasına gelen şoför esnafına verilen desteklerden de yaklaşık 500 kişinin yararlandığını belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler