Parası olan buraya uğramıyor döviz bürosuna koşuyor!

Parası olan buraya uğramıyor döviz bürosuna koşuyor!

İklim değişikliğiyle birlikte artan sıcaklar ve ekonomi de yaşanan hareketlilik sebebiyle bal satışları yavaşladı. Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Selahattin Yiğit, şifa deposu olan balın eskisi gibi satamadığını dile getirdi.

Her derde deva olan bal tam bir şifa deposu. Antiseptik ve anti bakteriyel özelliklere sahip olan balın faydaları oldukça fazladır. Enfeksiyonlarla savaşır ve mide sorunlarını tedavi eder. Aydın'ın Efeler İlçesine bağlı Veysi Paşa Mahallesi’nde yaşayan Selahattin Yiğit, hem ekonomik etkilerin hem de kışa girme sürecinin bal üretimini ve alım gücünü düşürdüğünü belirtti.

“ALIM GÜCÜ YOK ARTIK KIŞIN BİLE SATIŞ YAPAMIYORUM”

Her kış daha fazla gelir elde ettiğini ifade eden Yiğit, “Ben bu işe başladığım ilk günden beri maddi açıdan hiç bu kadar zorlanmamıştım. Çünkü bizim bu bal işi yaz kış demez çok iyi satılır çünkü bir şifa deposu. Anca kış mevsiminde çok daha fazla tüketilir. Bundan ötürü kışın biraz daha hareketli geçer. Ki öyleydi de ancak bu kış hiç iyi olmadı. Tek sebep ise insanların artık alım gücünün olmadığı. Hal böyle olunca bizim de satışlar duruyor. 

“ALDIĞIM BİR DESTEK YOK”

Tek başıma bu işi yapıyorum. Dört kişiyiz biz. Eşim ben ve iki oğlum. Çok zor durumda kalırsam eşim işin ucundan tutar. Onun dışında tek başıma yapıyorum bu işi. Her iki oğlum da evli kendi işleri ve aileleriyle ilgileniyorlar. Danışmanım var benim. Arıların ilaç ve bakım zamanı geldiğinde kendisine danışırım. Ne yapacağımı, nasıl yapacağımı o söyler. Onu dışında her zaman bana şunu sorarlar ‘Bir yerde bir destek alıyor musun?’ diye. Hayır tek aldığım destek şöyle devlet tarafından sağlanan yılda bir defa 15 arı kovanına belli miktarda ücret alıyorum destek deniliyor ancak bir ilaç almaya yetmiyor. Aydın’da ise hiçbir şekilde, hiçbir yerde bir destek almıyorum. 

“ESKİ KAZANCI ELDE EDEMİYORUZ”

Balın zamanı olmaz. Şifa deposu olduğu için her dönem satışı iyi oluyor normalde ancak kışa giriş biraz daha yoğun olurdu ancak ekonomik sebeplerin alım gücünü düşürmesi bizi çok etkiledi. Her zorluğu aştıktan sonra güneşli günleri görürsünüz. Biz de öyle umut ediyoruz inşallah öyle olur. Zorlansam da severek yapıyorum. Hepimiz zor süreçlerden geçiyoruz inşallah düzelir.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler