Partimin iktidar olduğu yerlere bu süreçte aday olmam söz konusu değil

Partimin iktidar olduğu yerlere bu süreçte aday olmam söz konusu değil

Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Barış Altıntaş, saha çalışmaları ile ilgili AJANS AYDIN’a açıklamalarda bulundu. Altıntaş, “Mahalle mahalle gezerek vatandaşlarımızın ve muhtarlarımızın taleplerini dinliyoruz” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi Barış Altıntaş, saha çalışmalarını AJANS AYDIN gazetesine anlattı. Sabahın erken saatlerinde yola çıktıklarını belirten Altıntaş, “12 yıldan bu yana büyükşehir belediye başkanımız Özlem Çerçioğlu öncülüğünde mahalle mahalle gezerek vatandaşlarımızın taleplerine kulak veriyoruz” dedi.

“BAŞARILI BİR DÖNEM YAŞIYORUZ”

Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak sadece seçim zamanı değil her gün vatandaşların yanında olduklarını dile getiren Altıntaş, “2009 ile 2014 arasında Aydın Belediyesi’nde, 2014 sonrasında ise Aydın Büyükşehir Belediyesi’nde Özlem Çerçioğlu başkanlık etti. İstekler, ihtiyaçlar, talepler ve yapılacak işler asla bitmez ama bizler yetişebilmek adına gece gündüz çalışıyoruz. ihtiyaçlar karşılanıyor mu? Dediğim gibi ihtiyaçlar hiç bitmez ama an itibariyle hiçbir şekilde aksamamız yok. Büyükşehir’in yapacağı işler kapsamında biz sürekli alandayız zaten, sorumluluk alanında ki bütün işler yapılıyor. Bu konuda hiçbir problemimiz yok.” diye konuştu.

Aydın’ın en ücra köylerine dahi Büyükşehir’in ulaştığını ve vatandaşlarla sürekli birebir iletişim halinde olduklarını söyleyen Altıntaş, “Olayın çözüm noktası birebir başkanla görüşmek değil zaten. Biz pandemi döneminde de toplantılarımızı yaptık.

Daire başkanlarımızla, genel müdürlerimiz, genel sekreterlerimiz ve bütün personellerle birlikte biz muhtarlarla ve halkla sürekli toplantılar yapıyoruz. Pandemi süreci öncesinde köy kahvelerinde ve köy meydanlarında görüşmelerimiz durmadan devam etti. Şuanda da pandemi kurallarına uygun ziyaretlerimizi gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

“1-2 YILLIK BİR YÖNETİM DEĞİLİZ”
 

Özlem Çerçioğlu yönetimindeki Büyükşehir Belediyesi’nin 12 yıldır iktidarda olduğunu ve bunun avantajlarını çok iyi kullandıklarını söyleyen Altıntaş, çalışmalarının ve köy ziyaretlerinin artık bir sisteme oturduğunu ifade etti. Altıntaş, “1-2 yıllık bir yönetim olmadığımız için bu sisteme alıştık. Çünkü her gün mutlaka bir birimimiz, bu Fen İşleri olur, ASKİ olur, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı olur, bir köye ayak basıyor. Büyükşehir sorumluluğunda yapabileceğimiz hizmetler neyse sonuna kadar gidiyoruz. Biz “Ne lazım teyze?”, “Ne lazım abla?” diyerek insanların Özlem başkandan talepleri olup olmadığını soruyoruz. Talepleri asgari sürede yerine getiriyoruz.” dedi.

“İNSANLARIN BU HALE NASIL GELDİĞİNİ 18 YILDIR İZLEMEK GEREKİYOR”

Aydın’da birçok siyasetçinin dahi Büyükşehir’in yapması gerekenler ile devletin yapması gerekenleri ayırt edemediğini söyleyen Altıntaş, AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı’nın geçtiğimiz günlerde Büyükşehir’in destekleri hakkında yaptığı açıklamayı da eleştirdi. Yerel yönetimler ile hükümet tarafından yapılanların karşılaştırılmaması gerektiğine dikkat çeken Altıntaş, vatandaşların sahada Büyükşehir Belediyesi’ni gördüğünde “Allah razı olsun” dediğini söyledi. Posacı’yı bir gün kendileriyle köy ziyaretine gelmeye davet eden Altıntaş, “Yerel yönetimlerle iktidar karşılaştırması birçok yerde onu hata yapan siyasetçilerde var Aydın’da. İşte biz bunu yaptık siz onu yapmadınız gibisinden karşılaştırmak çok doğru olmayabilir ama Büyükşehir bunu da yapar mısınız, bunu yapmıyorlar noktasında bize çok fazla geliyor. Bunu sorumluluk ve yetki alanımızda zaten yapıyoruz biz, aksatmıyoruz onları. İki hafta önce Rıza Posacı dedi ki; “Bu kadar yem desteği  veriyorsunuz, biz bu kadar destek veriyoruz.” dedi. O zaman şunu da sormak gerekiyor ona, sen ne alıyorsun? O zaman mazotu da bir liraya ver, iki liraya ver çiftçiye. Şimdi biz yem dağıtımı yaparken bir gün gelip köylülerin tepkilerini de görmenizi isterim, o insanların o desteğe bile ihtiyacı var. Küçük çaplı, büyük çaplı demiyor çünkü artık o yemi alamayacak duruma gelmiş insanlar. Sen mazotu 8 liraya verirken ben şu kadar destek veriyorum diye başına kaktığın zaman o çiftçiyi gelip o yem dağıtımında milletvekili olarak görmen gerekiyor.

“İNTİHARLARIN SEBEBİ PANDEMİ DEĞİL”

Son süreçte esnafların zor durumda olduğuna ve buna bağlı olarak intihar vakalarının arttığına işaret eden Altıntaş, “ İnsanlar zor durumda. Esnafı da zor durumda, çiftçisi de zor durumda. Biz tarım memleketinde yaşıyoruz. Bu insanlar bu ihtiyaçlarını kim karşılarsa ona “Allah razı olsun.” diyorlar. Haberlerde sürekli izliyoruz intihar eden insanları. Bazen avukat arkadaşlar sohbet esnasında boşanmalarda çok fazla artış olduğunu söylüyor, ciddi bir artış, sosyal bir çöküntü yaşanıyor. Pandemiyle hiç alakası yok bunun, tabi pandeminin de etkisi vardır ama insanların bu duruma nasıl geldiğini işte 18 yıldan beri görmek gerekiyor.” diye konuştu.

“PARTİMİN YÖNETTİĞİ YERLERDE HERHANGİ BİR ADAYLIK SÖZ KONUSU OLAMAZ”

Saha çalışmaları nedeniyle kendisine birçok ‘koltuk’ yakıştırması yapıldığını fakat CHP yönetiminde bulunan herhangi bir konumda adaylığının söz konusu olamayacağını söyleyen Altıntaş, uzun yıllardır siyaset yaptığını ve tabandan yetiştiğini hatırlattı. Gençliğinden bu yana CHP’nin içerisinde bulunduğunu ve hiçbir zaman koltuk sevdası olmadığını, sadece kendisine düşen görevleri yerine getirdiğini söyleyen Altıntaş, “Siyasetçi her şey olmak ister. Siyasetçinin belirli hedefi de olabilir. Bu hedefi hırsla yapmak var birde başka türlü düşünmek var. Ben Gençlik Kolları’ndan geliyorum, tabandan geliyorum. Gençlik Kolları Başkanlığı, İlçe Başkanlığı, ilçe ve il yönetimlerinde görev yaptım. Bunu yaparken asla ben bunu olayım, bunu olmak istiyorum şeklinde gitmedim ama üzerime düşen görevlerin hepsini yaptım. 2014 ve 2019’da meclis üyeliği. Yani seçildiğim yerin sorumluluğunu yerine getiriyorum ben. Efeler Belediyesi meclis üyesi olarak sık sık vatandaşlarımızı ziyaret ediyorum. Çünkü o insanlara oy istemeye gittiğimiz zaman, 5 yıl boyunca senin burada bir sorunun olursa muhtarım ya da işte oradaki Ayşe teyze, Ahmet amca ben ilçe ve büyükşehir belediyesi olarak bu sorunlarınızı çözerim dediğim için bize oy verdiler. Bu sorumluluğumu da şuanda yerine getiriyorum.

Ancak bu ziyaretleri yaparken çeşitli yakıştırmalar yapılıyor. Şu anda mevcutta yerelde Efeler Belediyesi’nde ve Büyükşehir Belediyesi’nde iktidarız. Ben de buradaki sorumluluklarımı yerine getiriyorum. Tabi bunu da yapmaya devam edeceğim ama parti disiplinini, parti terbiyesini ve aile terbiyemi de iyi aldığımı düşünüyorum. Bu şartlarda bizim mevcut ilçelerde belediye başkanlarımız var, Ankara’da mevcut milletvekillerimiz var, herkeste kendi alanında çalışıyor. Bu çalışmalar, orada milletvekillerimizin çalışması, burada ilçe başkanlarımızın başarısı, belediye başkanlarımızın başarısı, örgütün başarısı anlamında hepsi toparlanır, zamanı gelince de. Benim 3-4 yıl varken mevcut partimin yönettiği yerlerde de herhangi bir idealim söz konusu olmaz, ama herkes için çalışırım.” diye konuştu.
 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler