Pazar yeri değil yangın yeri

Pazar yeri değil yangın yeri

Aydın’da halk pazarlarında fiyatların tansiyonu tavan yaptı. Dar gelirli vatandaş, pazara girmeye çekinir hale gelirken, fiyatlara tepkiler artıyor.

Akaryakıta peş peşe gelen zamlar, üreticileri nakliyecileri, satıcıları ve vatandaşı etkilemeye devam ediyor. Gıda fiyatlarına yansıyan zamlarla birlikte vatandaşların alım gücü düştü. Efeler’de kurulan salı pazarındaki fiyatlar dudak uçuklatıyor. Pazara girmeye çekinen vatandaş fiyatlara isyan ederken, esnaf da işlerin düşüklüğünden yakınıyor. 

Fiyatlara veryansın eden Aydınlı ev hanımı Firdevs Kaya, “Her hafta fiyatlar daha da artıyor. Sebze ve meyveyi eskiden kilo yada yarım alırken, şimdi ise tane işi almak zorunda kalıyoruz. Bir tane iri domatesin fiyatı 4.5 lirayı buluyor. Yazık bu vatandaşa. Nereye kadar gidecek böyle?” diye konuştu.

Pazarda artık etiket fiyatlarında 'yarım kilo' ibaresinin kullanıldığına dikkat çeken Kenan Demir, "Yetkililer bu pazar fiyatlarını görmüyor mu..? Etiketler de yarım kilo 15-20-30 TL yazıyor. Esnaf kilo fiyatını dahi yazamıyor. Ne olacak hiç bilmiyorum" dedi. 

Öte yandan pazar esnafı ise pahalılıktan dolayı müşteri sayısının diplere düştüğünü belirtti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler