PEDOFİLİ NEDİR?

PEDOFİLİ NEDİR?

Zeynep PEKDEMİR yazdı...

Pedofili hepimiz için çok hassas ve çok özen gösterilmesi gereken bir konu. Öncelikle pedofili nedir?  Buna değinmek isterim.

Pedofili ya da sübyancılık, yetişkin bir kimsenin ergenlik öncesi çocuklar veya ergenliğe yeni girmişleri cinsel açıdan çekici bulması ve cinsel eğiliminin çocuklara yönelik olmasına neden olan psikoseksüel  bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığa sahip kişilere pedofil ya da halk arasında sübyancı denir.

Bu kişiler özgüvenleri eksik olabilir ve çocuklarla ilişkiyi yetişkinlere nazaran daha az tehdit edici bulurlar. Bu hastalığa sahip kişiler sandığımız gibi sadece erkekler değil kadınlarda olabilir.

Çoğu insan, pedofilinin çevresinde veya evlerinde var olduğunu inkar ediyor. Ama en yakınımızda bile olabilir. Bu kişiler, çoğunlukla kendilerini, çocuklarla kolaylıkla etkileşim kurabilecekleri konumlara yerleştirmektedirler. İnternet, bu anlamıyla çocuklar üzerinde avlanmanın kolay bir aracı gelmiş durumda. Günümüzde daha fazla çocuk, sosyal medya hesapları kullanmaya başladı. Aileler olarak çocuk için ne kadar  rahatsız edici bir durum olsa da çocuğumuzu bu konuda uyarmalı ve kontrol etmeliyiz. Çünkü onların güvenliği her şeyden önce gelmeli bizim için.

Bazı pedofililer , başkalarını örneğin, bir sınıf arkadaşını veya bir akrabasıymış gibi  taklit etme davranışı gösterebilirler. Bazıları da çocuklarla arkadaşlık kurar  ve çocukta güvenilir bir konuma ulaşmaya çalışır. Arkadaşça buluşmalar ayarlamak ister ama aslında hiç arkadaşça bir buluşma olmayacaktır.

Peki bu durumda anne ve babalara ne düşüyor  ve neler yapmalıyız, çocuklarımızı nasıl korumalıyız?

Sevgili anne babalar  markete rahat gideyim de çocuğum 5 dakika  komşuda  dursun demeyin. Otobüste savrulmayayım vereyim amcanın kucağına demeyin. Çocuklu kadını hakkıdır oturmak gerekirse oturanları kaldırın hakkınızı isteyin. ‘ Yavrum öpsün işte amca bir kere’ demeyin . Çocuk bunu istemiyorsa saygı duyun. Mahremi öğretin ,koşulsuz kimseye güvenmesin.

Bir şekerle kandırılmasına izin vermeyin. Bağırma demeyin ne zaman bağırması gerektiğini öğretin ona  ki başı derde girdiğinde avazı çıktığı kadar bağırabilsin.

Polis amca seni hapse  atacak diye korkutmayın. Başı derde girdiğinde polise sığınması gerektiğini bilsin. Çocuğunuzla iletişim içinde olun. Çocuğunuzla iletişiminiz bozuksa profesyonel destekle iletişiminizi geliştirin onu anlamayı çalışın ve onun sizi anlamasına yardımcı olun. Çocuğunuza yakın olan kişileri gözlemleyin. Komşunun oğlu Ahmet abisi onu çok sever biraz oynasınlar demeyin. Ahmet abisinin düşüncelerini bilemezsiniz.

Her an ne olacağını bilemezsiniz çocuklarımız bizim bu hayattaki en değerli varlıklarımız  . Daha bebeğiniz kucağınızda değilken belki de aylar öncesinde yıkayıp asıyorsunuz  minicik giysilerini . Alıp eline makası etiketleri kesiyorsunuz tenine değdiğinde canını acıtmasın diye. Siz bu kadar ince düşünürken başkaları sizin kadar ince düşünmeyecektir.

Sizlere annelik babalık dersi vermek bana veya bir başkasına düşmez ama bırakın hoyrat olsun evlatlarınız  .Kimsenin ona dokunmasına izin vermesin susmasın başı derde girdiğinde size rahatça anlatabilsin bırakın yabani kalsınlar .Hiçbir yabancı sevmek için almasın kucağına .Yabancı diyorum ama pedofiliyi uzakta aramayın . Komşunuz , arkadaşınız, mahalle bakkalında ki bakkal amca , ailenizden biri bile olabilir. Pedofili suç değil bir rahatsızlıktır. Lakin bu birey kendine hakim olamayıp kötü bir eylem yaptığında suçlu olur.

Sizleri korkutmak istemezdim ama çocuğunuz için korkun , onlar için endişelenin .Karşınıza alıp konuşun onları dinleyin .Çocuklarımız bizim en değerli varlıklarımız .

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler