Pehlivan'dan dikkat çeken 'Cuma namazı' açıklaması

Pehlivan'dan dikkat çeken 'Cuma namazı' açıklaması

Adnan Menderes Üniversitesi'nde öğrencilerin cuma namazına gidişini engellediği için görevden alındığı öne sürülen Serkan Öncü'nün yankıları sürüyor.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanlığı'nı yürüten Serkan Öncü geçtiğimiz günlerde görevden alındı. Öncü'nün görevden alınma sebebinin ise öğrencilerin cuma namazına gitmesini engelledi gösterildi. Çıkan haberlerin ardından birçok kesim bu durumun araştırılması gerektiğini söyledi.

"KONUYU HASSASİYET İLE ÇÖZECEKTİR" 

Öte yandan MHP MYK Üyesi Burak Pehlivan yaptığı yazılı açıklamada son derece üzüldüklerini belirtti. 

Pehlivan açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi. 

"Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğrenim gören genç arkadaşlarımızın Cuma namazı vaktinde namaza gidemediklerini Dekanlığa ilettikleri halde çözüme kavuşmadığı haberleri bizleri hem derinden üzmüş hem de şaşırtmıştır. 

Öğrenci kardeşlerimizin yaşadığı bu süreci yakından takip ediyoruz ve etmeye de devam edeceğiz. Anlayamadığımız durum Cuma namazından hemen sonraya dersleri düzenlemek bu kadar mı zor? Üstelik bu konuda YÖK Başkanlığının talebiyle Resmi Gazete'de yayınlanan bir karar olmasına rağmen bu tür tavırları tasvip etmemiz mümkün değil.

ADÜ Rektörü Sn. Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir'in konuyu hassasiyetle çözeceğine ve sorumlularla alakalı uygulayacağı tasarrufuna destek verdiğimizi şimdiden belirtmek isterim."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler