Putin Türkiye'ye mi geliyor?

Putin Türkiye'ye mi geliyor?

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'ye gelmek istediğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın programının yoğun olduğunu belirtti. Ancak yılbaşından sonra ziyarete geleceğini açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıl sonu değerlendirme basın toplantısında gelecek yılın başında Türkiye'yi ziyaret edebileceğini söyledi.

AA muhabirinin Gazze'yle ilgili sorusunu yanıtlayan Putin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gazze Şeridi'ndeki gelişmelere en fazla ilgi gösteren liderlerden biri olduğunu söyledi.

Putin, "Türkiye'ye gitmeye hazırdım ama Sayın Erdoğan'ın programı yoğundu. Belki gelecek yılın başında bu ziyareti gerçekleştirebilirim" ifadelerini kullandı.

"Gazze'de binlerce çocuk, kadın ölüyor; Ukrayna'da böyle bir şey yok"

Putin, Erdoğan'la bu konularda sürekli temas halinde olduklarını ve görüşlerinin örtüştüğünü de söyledi. Putin, Erdoğan'ın Gazze'deki çabaları hakkında şu ifadeleri kullandı:

"Erdoğan, Gazze'deki durumun normale dönmesinde önemli bir lider rolü sergiliyor. O, kesinlikle bu trajediye en fazla ilgi gösteren ve durumun iyi yönde değişmesi için her şeyi yapan uluslararası toplum liderlerinden biri. Bu açıkça görülüyor. O, bu konuda çok aktif. Tanrı O'na sağlık versin. Zira olanlar tam bir felaket. Ukrayna'daki çatışmalara ve Gazze'de yaşananlara baktığınızda, tüm dünya aradaki farkı görüyor. Gazze'de binlerce çocuk, kadın ölüyor. Ukrayna'da böyle bir şey yok"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler