Ramazan lezzetlerinde artış: Kudüs Hurması zirvede

Ramazan lezzetlerinde artış: Kudüs Hurması zirvede

Aydın’ın Efeler ilçesinde 23 yıldır toptan gıda satışı yapan esnaf Murat Özaydınlı Ramazan ayının olmazsa olmaz lezzetlerinden hurma satışında son günlerde artış yaşandığını kaydetti. Özaydınlı, “ Her çeşitte ve bütçeye uygun hurma seçeneklerimiz var” dedi.

Haber: (Saniye BAŞKAN)


Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala vatandaşlar, Ramazan ayının olmazsa olmaz lezzetlerinden olan hurmaya yoğun ilgi gösteriyor. Geçen seneye göre fiyatlarda değişkenlik olduğunu belirten Murat Özaydınlı, “Fiyat arttıkça alım gücünde bir azalma oluyor. Kilo olarak değil de gram ile alan vatandaşların sayısında bir artış oluyor. En pahalı olan Kudüs hurması fiyatı 340 lira. En çok satılan hurma türü İran Hurması. Daha yumuşak ve lezzet bakımından daha çok talep var. Hurma ve kuruyemiş yanında bakliyat ve temel gıda ürünlerin de satışını yapıyoruz” dedi.

“RAMAZA AYINA ÖZEL UYGULAMA”

Özaydınlı, “Bu günlerde Ramazan ayı dolayısıyla Ramazan kolileri ve gıda paketleri satışımız da olmakta. İki senedir bir uygulama yapıyoruz Ramazan ayında. Bizim işletmemizde geçerli kaşeli mühürlü bir kart yapıyoruz. Hayır yapmak isteyen vatandaşların talebine göre çekleri oluşturuyoruz. Bu şekilde daha iyi olduğunu düşünüyorum. İhtiyaç sahibi kişiler istediklerini ve ihtiyaçları kadar ürünü alabiliyor” açıklamalarında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler