Ramazan’ın gözdesi hurmalar, tezgâhlardaki yerini aldı

Ramazan’ın gözdesi hurmalar, tezgâhlardaki yerini aldı

Ramazan’ın vazgeçilmezlerinden olan hurma, bu dönemde daha fazla rağbet görmesiyle birlikte artan satış fiyatı dikkat çekti.

Ramazan denince akla gelen adeta ramazanın sembollerinde biri olan hurma hem tadıyla hem faydalarıyla çok zengin bir besin. Günümüzde giderek popülerleşen hurmanın faydaları, her geçen gün artmaya devam ediyor. Bununla birlikte özellikle Ramazan’da tüketimi artan hurmanın fiyat artışı dikkat çekti.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte kurmaya olan rağbetin arttığını söyleyen Esnaf Ahmet Aycan, "Normalde hurma satışlarımız iyi ancak mübarek Ramazan ayının gelmesiyle birlikte hurmayla olan rağbet biraz daha arttı. Ancak şöyle bir şey de var rağbet arttı ama hurmanın satış fiyatı da arttı. Böyle olunca daha fazla satış yapacağımız yere hesap ettiğimizin altında satışlar yapıyoruz. Aslında aynı hesaba denk geliyor. Özellikle bizim geleneğimiz haline gelmiş olan ramazanda hurma tüketimi halk tarafından rağbet görüyor ama satışlar biraz daha engel oluyor. Bu bizim için biraz kötü satışlar beklentimizim altında oluyor. İnsanlar da istediği kadar alamıyor." dedi.

"BARİ RAMAZAN AYINDA FİYATLAR UYGUN OLSAYDI!"

Fiyatından ötürü istediği kadar hurma alamadığını ifade eden Zeynep Güler, "Mübarek Ramazan ayındayız. Çok bereketli bir ay, huzur dolu bir ay keşke ekonomik açıdan da bu huzura kavuşsak. Orucumuzu ilk önce hurmayla açıyorum ben. O yüzden özellikle ramazan ayında evde hurmanın bitmemesine dikkat ediyorum. Geçen bir markete gittim fiyatlar resmen el yakıyordu. Pazar aynı şekilde. O yüzden fazla alamıyorum az az alıyorum. Bari fiyatlar ramazan ayında uygun olsaydı." diye konuştu.

whatsapp-image-2022-04-20-at-14-16-33-3.jpg

whatsapp-image-2022-04-20-at-14-16-33-2.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler