Sabuncu: Siyasi rant çıkarmak ayıptır günahtır

Sabuncu: Siyasi rant çıkarmak ayıptır günahtır

Ak Parti Aydın İl Ekonomi İşler Birim Başkanı Mehmet Sabuncu, Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Barış Altıntaş’a yazılı basın açıklamasıyla cevap verdi.

Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyesi Barış Altıntaş, geçtiğimiz günlerde, ‘’Aslında Ak Parti iktidarının ekonomiyi çöküşe sürüklemeye başladığı yıllardan sonra, yeni terminolojiyle ateşler içinde yanan esnafımız en nihayetinde entübe oldu.’’ diyerek esnafın sorunlarını dile getirmişti. 

Ak Parti Aydın İl Ekonomi İşler Birim Başkanı Mehmet Sabuncu’nda, meclis üyesi Altıntaş’a, ‘’Ülkemizde ve dünyada salgın yokken, dünyada bu kadar çok siyasi gerginlik ve terör olayları yaşanmazken SSK kurumunu iflasa sürükleyen zihniyetin bugünlere yansıması demek bu şekilde oluyor. CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sn. Barış ALTINTAŞ hükümeti tenkit etmiş olmak ya da gündemde kalabilmek için bu talihsiz açıklamayı yapmış olduğuna inanıyorum.’’ diyerek açıklamalarda bulundu. 

‘’DEVLETİMİZ TÜM ALANLARDA VATANDAŞIMIZIN YANINDA’’

Tüm dünyanın başına bela olan Covid-19 salgını döneminde, iç siyasete buradan rant sağlamak amacıyla 23 Kasım 2020 tarihinde CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Barış Altıntaş, korona virüs salgını nedeniyle alınan yeni tedbirlerin çok sayıda vatandaşı ekonomik zorluğa sürüklediğini söyleyerek, “Tüm Türkiye’de ve Aydın’da artık esnaf entübe. Hal böyleyken Aydın’da AKP’de siyaset yapanlar bunun derdinde mi?” diyerek paylaştığı basın metinleri ancak CHP zihniyetine yakışan bir anlayış şeklidir. “İnsaf” diye karşılayabileceğimiz bu hastalıklı anlayış ve değerlendirme bizi sadece hayrete düşürmektedir, diyen Başkan Sabuncu açıklamasında, ‘’ABD, ÇİN, RUSYA, İTALYA, FRANSA, ALMANYA gibi ülkelerin 2020’nin ilk altı ayında %5 küçülme yaşadığı bu dönemde Devletimizin; işçisine, esnafına, memuruna ve çiftçisine sağladığı destek azımsanmayacak düzeydedir. 

Ülkemizde ve dünyada salgın yokken, dünyada bu kadar çok siyasi gerginlik ve terör olayları yaşanmazken SSK kurumunu iflasa sürükleyen zihniyetin bugünlere yansıması demek bu şekilde oluyor. CHP Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Sn.Barış ALTINTAŞ hükümeti tenkit etmiş olmak ya da gündemde kalabilmek için bu talihsiz açıklamayı yapmış olduğuna inanıyorum. Daha salgının başında Hükümetimiz nakit akışı bozulan firmalara bankalardan kredi ve anapara ödemeleri üç ay ertelenmiştir. Esnafa yıllık Halk Bankası aracılığı ile  %4,5 faiz ile kredi dağıtmış, ödeme günü geldiğinde ödeme güçlüğü çeken esnafın talebi ile anapara ve faiz ödemelerini de faizsiz olarak üç ay ertelemiştir. Yine yıllık %7,5 faiz ile can suyu kredisi uygulamasını esnafımızın kullanımına açmıştır.  Malesef ya gerçekten değerlendirme yapamıyor, ya da olan biteni değerlendiremeyecek kadar toplumdan kopuk yaşıyor. 

-    Dar gelirli 2 milyon 100 bin aileye, 1000 TL nakit yardımı ile ilave olarak dar gelirli, 2 milyon 300 bin vatandaşımıza 1000 TL nakit yardımı yapılmıştır. 

-    2 milyondan fazla mükellefin, 53,6 milyar TL’lik Muhtasar, KDV Prim ödemeleri 6 ay süre ile ertelenmiştir. 

-    Kısa Çalışma Ödeneği ile faaliyetlerini azaltan ya da durduran işletmelerde çalışan vatandaşlarımıza 3 ay maaş desteği verilmiştir ve ikinci salgın dalgasında maaş desteği tekrar uygulamaya konmaktadır. Brüt maaşın %60’ı hazine tarafından karşılanmaktadır. Bu miktar minimum 1752 TL’dir. 

-     65 yaş ve kronik rahatsızlığı nedeni ile sokağa çıkamayacak olan vergi mükellefi vatandaşlarımızın beyanname ve ödemeleri yasağın sonuna kadar ertelenmiştir. 

-    Kamu bankalarımız aracılığı ile aylık 5000 TL’nin altında geliri olan tüm vatandaşlarımız için, "Temel İhtiyaç Desteği Paketi" devreye alınmıştır. Maksimum 10 bin, minimum n 5 bin TL  için 6 ay geri  ödemesiz 376 TL ile 188 TL arasında 36 ay vadeye kadar kredi paketi devreye sokulmuştur.

-    Toplumun farklı kesimlerinden ve gelir gruplarından gelen talepler de değerlendirilmekte ve süreç dinamik tutulmaktadır. 

-    Memurlarımız ise esnek çalışma koşullarında evlerinden çıkmadan çalışıp kuruş eksiksiz maaşlarını alabilmektedirler. 

-    Çiftçilerimize ise 2019 yılı içerisinde Aydın ilimiz için 540 milyon 217’nin TL tutarında üretim desteği sağlanmış, 348 milyon TL ye yakın destekleme primi ödenmiştir. 

-    Hayvancılık ile ilgili ise, yine Aydın ilimiz için 174 milyon TL destek primi ödenmiştir. 

-    İlimizde süt üretimi yapan çiftçimize de 2020 yılında 376,076 litre Çiğ süt için 70.747.929 TL destek pirimi ödenmiştir. 

Devletimiz, tüm alanlarda vatandaşımızın yanında yer alarak, kol kanat germekte, gereken her türlü  kolaylığı sağlamak için uğraş vermektedir.
İşçi salgından dolayı çalışamıyor ise mağdur olmaması için Devletimiz tarafından eksik çalışma ödeneği almaktadır, işten çıkarmaların bile yasaklandığı bir dönemde işçi nasıl yok sayılıyormuş. Esnafın ertelenen borçları ve sağlanan çok düşük krediler ile, can suyu kredileri ile desteklendiği, kamu borçlarının yapılandırıldığı, ötelendiği ve hibe ödemeler ile desteklendiği bir dönemde bundan siyasi rant çıkarmak en azından ayıptır, günahtır.

ABD de bile parası olmayan Covid hastaları çaresiz kalmaktayken, frigo tırlar içerisinde aylarca cenazeleri bile bekletilmekteyken, Devletimiz tüm imkanları ile tek kuruş almadan kahraman sağlık ordusu ile mücadelesini sürdürmektedir.

Kendilerine biraz dünyanın farkında olmalarını öneriyorum. Eleştiriler yapıcı ve gerçeğe dayanmalıdır. Bence Büyükşehir Meclis üyesi arkadaşım gelecek seçimler için döneme kendisini hazırlıyor ise çözüm önerileri ile ve gerçek projelerle gündemde kalmasını öneririm. Yalan yanlış beyanlar ile gündemde kalma çabaları elbette halkımız tarafından değerlendirilecektir.’’ ifadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler