Sadece anneler; Bu işletmede erkek çalışan yok

Sadece anneler; Bu işletmede erkek çalışan yok

Aydın'ın Efeler İlçesinde kaynana, dünür ve gelin bir araya gelerek vatandaşlara hizmet vermeye başladı. Hafta içi her gün 20 çeşit yemek çıkaran restoranda erkek çalışan bulunmuyor.

Günümüzde erkek çalışanların çoğunlukta olduğu dönemde kaynana, dünür ve gelin bir araya gelerek Aydın'da bir restoran açtı. Sadece kadınların hizmet verdiği işletme sahipleri Ayfer Ersöz ve Gözde Ersan ile Zeliha Öz Ajans Aydın'a konuştu.

Haber : ( Yusuf KONRAT )

Annelerin hevesini görüp işletme açmaya karar verdiklerini açıklayan Gözde Ersan, “Annelerimiz zaten sipariş usulü evlerde yapıyorlardı. Restoranlara, esnaflara ve komşulara satıyorlardı. Bazen de etkinliklerde, özel günlerde, doğum günlerinde, sarma, yuvarlama, içli köfte gibi çeşitli yemekleri satıyorlardı. Sonraları fuarlara katılıyorlardı, bizde dedik madem bu kadar hevesiniz var, iyi de potansiyeliniz var, düşündük ki en güzeli bir işletmemiz olsun. Siz burada yapın biz de destek olalım” diye konuştu.

İşte Ersan’ın açıklamasından öne çıkanlar.

HEP HAYALİMİZDİ

"Her zaman istiyorduk bir dükkan açalım diye burası denk gelince açtık. Daha önce hayalimizdi burayı kiraladık, kiralar biraz pahalı fakat idare ediyoruz işlerimiz çok şükür iyi"

HEP BİRLİKTE AÇMAYA KARAR VERİDİK

“Ben dahil olmak üzere gelinim, dünürüm ve kızım da arada yardıma geliyor. Biz 1 buçuk senedir işletmeyi açtık. Daha önce evimde ve fuarlarda yemek yapıyordum. Dünürüm de yemek şirketinde çalışıyordu sonra burayı açmaya karar verdik”

ÖNCESİNDE FUARLARDAYDIM ŞİMDİ KENDİ DÜKKANIM

"Daha önce ben dernekteydim kadın derneğinde orada fuarlara katılıyordum tarım fuarı olur derneklere orada "Anne Eli" diye ismi ben kendim koymuştum orada "Anne Eli" diye sunuyordum, sonra da buraya sürdürdük”

ANNE ELİ GİBİ

Kadınlar olarak hepimiz aynı titizlikteyiz, aynı özendeyiz, hiçbirimiz yemeyeceğimiz yemeyi yaptırmıyoruz mesela, ya da tadına bakıyoruz, bazen olmuyor yemek işi sonuçta, tuzu olmuyor, eksik bir şey çıkıyor, biz kendimiz onu sergilemiyoruz. Annem buraya gelen müşterilere anneleri gibi davranıyor, öyle bir etken de var. Anne eli yorumlarını çok alıyoruz. İşletmemizin adıyla yemekleriz gerçekten çok uyuşuyor, bu açıdan sadece annelerin olması daha da dikkat çekiyor.

ERKEKLER İLE BELLİ BİR YERE KADAR

“Erkek çalışan olmaması zor tabi ama her zorluğun yanında bir şekilde bir kolaylığı oluyor. Sadece kadınların çalışması en azından biz birbirimizi daha rahat anlayabiliyoruz bir erkekten ziyade her yönden birbirimizi idare edebiliyoruz. Erkeklerle anlaşması zor değil, her şey konuşamıyorsun. Yerine göre biz dertleşiyoruz yerine göre gülüyoruz erkeklere de dertleştir fakat belirli bir yere kadar”

ERKEK GÜCÜ ÇARŞAMBA GÜNÜ DEVREYE GİRİYOR

“Orada da erkek gücümüz devreye giriyor. Eşim ve kayınpederim onlar sağ olsun hep destek verirler. Özellikle Çarşamba günleri pazar alışverişimiz oluyor. Onlar sağ olsunlar hemen geliyorlar malzemeleri taşımaya yardım ediyorlar. Orada işte erkek gücüne ihtiyacımız oluyor sadece.”

HER MALZEMEYİ TEK TEK SEÇİYORUM

“Malzemelerin hepsini ben kendim pazardan tek seçiyorum sebzeleri, ihtiyaç malzemelerini hepsini pazardan alıyorum tek tek seçiyorum, tavukları bile pazardan alıyorum fakat canlı tavuk yani.

20 ÇEŞİT YEMEK

“Her yörenin yemeklerini yapıyoruz köfteli patates, kuru fasulye, brokoli. Her yöre uygun, özgün yemekler yapıyoruz. 20’ye yakın yemek çeşidi çıkarıyoruz. Kendimize özel bir yemeğimiz yok ama kuru fasulyemiz meşhurdur kuru fasulyemizi çok beğenirler o yüzden kuru fasulye satışlarımız iyi gidiyor. Kuru fasulyenizi, kelle paçamızı iyi gidiyor aynı zamanda Aydın yöresel yemekleri yapıyoruz keşke olsun, yuvarlama olsun yapıyoruz”

EV YEMEKLERİ ARTIK İNTERNETTEN

“Bizim yerimiz konum olarak da güzel bir yer aslında hastaneye yakın yerimiz, merkezdeyiz ayak müşterimizin yanında internetten de sipariş alıyoruz. Dört tane firmayla çalışıyoruz hepsini yetiştirmeye çalışıyoruz, önceden ayak müşterisi daha çok geliyordu fakat şimdilerde hemen hemen neredeyse dengelendi diyebiliriz. Gündüzleri ayak müşterisi daha çok oluyor saat 5:00’ten sonra ise siparişler artıyor biliyorsunuz insanlar artık sipariş vermeye alıştı. Saat akşam dokuza kadar sırf sipariş yapıyoruz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler