Salı pazarının abisi 'Gazozcu Mithat'

Salı pazarının abisi 'Gazozcu Mithat'

Efeler'de her hafta salı günleri kurulan Salı Pazarı'nda meşrubat satarak geçimini sağlayan Mithat Tüter, pazarcıların sorunlarını dile getirdi.

Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Ramazan Paşa Mahallesi'nde her hafta Salı günleri kurulan pazar alanı, vatandaşların ilgi ve alakasıyla dolmaya devam ediyor. Kentin merkezinde bulunan ve Aydın'ın dört bir yanından gelen üreticilerin ürünlerini sergilediği pazarda, her hafta olduğu gibi bugünde yoğunluk yaşandı.

Pazar alanına yakın bir noktada kıraathanecilik yapan Mithat Tüter (55), Salı günleri pazarda sattığı meşrubatlar ile geçimini sağlıyor. Renkli kişiliğiyle Aydınlıların gönlünü kazanan ve pazarcıların "Gazozcu Mithat abi" olarak tanıdığı Tüter, "8 sene önce emekli olduktan sonra bu işe başladım. Burada kıraathane işletiyorum aynı zamanda, böyle günlerde de pazarda çay ve gazoz satıyorum." dedi.

PAZARCILARIN SESİ OLDU

İşlerinin Salı günleri yoğunlaştığını belirten Tüter, çoğu pazarcının son zamanlarda tezgah açmadığını söyledi. Pazarcıların sorunlarını da dile getiren Tüter, "Hiç kimse işinden memnun değil. Çoğunun önünde mal kalıyor, akşam olduğu zaman döküp gidiyorlar yani. " diye konuştu.

"ZİNCİR MARKETLER BİZİM MESLEĞİMİZİ BİTİRDİ"

33 yıl boyunca gıda toptancılığı yaptığını, zincir marketlerin yaygınlaşması ile birlikte emekli olmaya karar verdiğini söyleyen Tüter, "33 sene gıda toptancılığı yaptım. 33 sene sonunda baktım ki zincir marketler bakkalları ve gıda toptancılarını öldürdü, baktım ki gıda toptancılığı işi bitti bende emekli oldum. Evde boş kalmamak için kıraathanecilik yapmaya karar verdim." ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2021-07-06-at-12-33-35.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler