Savaş: "15 Temmuz’da nasıl milletimizin irfan ve cesaret duvarına çarptılarsa inşallah 28 Mayıs’ta da çarpacaklar"

Savaş: "15 Temmuz’da nasıl milletimizin irfan ve cesaret duvarına çarptılarsa inşallah 28 Mayıs’ta da çarpacaklar"

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, 27 Mayıs darbesinin yıl dönümü nedeniyle mesaj yayımladı.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, yayımladığı mesajda 27 Mayıs 1960'ta gerçekleştirilen darbenin tarih sayfalarında demokrasinin kara bir leke olarak yerini aldığını belirtti.

Mustafa Savaş, aynı zamanda 28 Mayıs'taki ikinci tur seçimlerine de dikkat çekti. Savaş, yarınki seçim için şu ifadeleri kullandı: "15 Temmuz’da nasıl milletimizin irfan ve cesaret duvarına çarptıysa inşallah 28 Mayıs’ta da aynısıyla karşılaşacaklardır."

Mustafa Savaş'ın yayımladığı mesajın tam hâli şu şekilde:

♦ "27 Mayıs 1960 darbesi, tarih sayfalarında demokrasimizin kara bir leke olarak yerini almıştır. 27 Mayıs darbe döneminde yapılan sözde yargılamalarla, Başvekilimiz Adnan Menderes ve Bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan idam edilmişlerdir."

♦ "Nezaketleri, kibarlıkları, insani hasletleriyle gönüllerde yer etmiş, büyük devlet adamlıkları ve vakarlarıyla da tarihe geçmiş şahsiyetler olan Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan, vefatlarının üzerinden yaklaşık 62 yıl geçse de milletimizin gönüllerindeki mümtaz yerlerini korumaya devam etmektedirler."

♦ "Tek parti rejiminin uyguladığı baskı ve zulüm dolu karanlık günlerinin ardından Anadolu insanını özgürlüğüne kavuşturan merhum Başbakanımız Menderes; tek parti döneminde ihmal edilen Anadolu’yu yolla, elektrikle, traktörle, modern tarım araçlarıyla yaygın bir şekilde buluşturmuştur."

♦ "Camilerimizin kapısına vurulan kilit rahmetli Menderes ile birlikte kırılmıştır. İlim ve irfan yuvaları olan imam hatip okulları onun döneminde açılmıştır. ‘Allah-u Ekber’ nidaları uzun yıllar sonra minarelerden ilk kez onun zamanında duyulmuştur. Merhum Başbakanımız ülkesi ve milleti için gece gündüz çalışırken karşısında vesayet sevdalıları ve mandacıları bulmuştur."

♦ "Daha sonra neredeyse her on yılda bir tekrarlanan vesayet girişimleriyle demokrasimizi kesintiye uğratanlar, en son 15 Temmuz 2016 gecesinde de aynı pespayelikten cesaret alarak, yeni bir darbe kalkışmasıyla millet iradesini ve demokrasiyi tamamen yok etmeyi planlamışlarsa da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü liderliğinde, aziz milletimizin feraseti ve direnişiyle amaçlarına ulaşamamışlardır."

♦ "Cumhuriyetimizin 100. Yılında, 27 Mayıs darbesinin ertesi günü olan 28 Mayıs’ta çok önemli bir seçim yaşayacağız. Yürekten inanıyorum ki Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a milletimiz sahip çıkarak vesayetçi zihniyete asla fırsat vermeyecektir."

♦ "15 Temmuz’da nasıl milletimizin irfan ve cesaret duvarına çarptıysa inşallah 28 Mayıs’ta da aynısıyla karşılaşacaklardır."

♦ "Aydın’ımızın yiğit evladı merhum Başbakanımız Adnan Menderes’in aziz hatıralarını asla unutmayan şehrimiz, inanıyorum ki 28 Mayıs’ta Sayın Cumhurbaşkanımıza daha büyük destek verecektir.

♦ "İdam sehpasındaki son sözü 'Devletime ve milletime ebedi saadetler dilerim' olan rahmetli Menderes ve arkadaşlarının aziz hatıralarını bir kez daha tazimle yâd ediyorum. Millet nezdinde asla unutulmayacak ve hep hayırla hatırlanacak Merhum Başbakanımız Adnan Menderes ve Bakanlarımız Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan'a Allah'tan rahmet diliyorum."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler