Savaş: 28 Şubat demokrasi tarihimizin kara günlerinden biridir

Savaş: 28 Şubat demokrasi tarihimizin kara günlerinden biridir

AK Parti Aydın Milletvekili ve KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, 28 Şubat darbesinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Savaş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bugün, demokrasi tarihimizin kara günlerinden birisi olan 28 Şubat’ın, bir başka ifadeyle insan haklarına yapılmış acımasız bir saldırının yıl dönümü. 26 yıl önce bugün, bir masanın etrafında millet iradesine el koyularak binlerce insanımızın geleceğine darbe yapılmış; hayalleri karartılmış, özgürlükleri ellerinden alınmıştır. Milletimizin tarihsel dinamiklerini, milli ve manevi değerlerini hedef alan bir siyasi mühendislik projesi olan 28 Şubat ile sadece dini inançları gerekçe gösterilerek bir nesil eğitim ve çalışma hakları başta olmak üzere sosyal ve ekonomik haklarından mahrum bırakılmış; adeta toplumsal hayatın dışına çıkartılmıştır.
O yıllarda, milli birlik ve beraberliğimize engel olan 28 Şubat zihniyetinin uzantılarının, bugün de sinsi gayretleri olduğunu biliyoruz. Milli egemenliğimizi gasp etme arayışında olan bu zihniyete geçmişte olduğu gibi bugün de izin vermedik; vermeyeceğiz.

Sözde özgürlük savunucularının sahte söylemlerine inat, bu milletin içinden yetişmiş ve hatta okuduğu şiir gerekçe gösterilerek siyaset sahnesinden silmek istedikleri Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, aziz milletimizin desteğiyle, Türkiye Yüzyılını inşa edeceğiz. Küçük bir fırsat bulduklarında dahi milli birlik ve beraberliğimize zarar vermek isteyenlere asla imkân tanımadık; tanımayacağız.

11 şehrimizi etkileyen asrın felaketinde bile devletimizin gücünü ve sahadaki çalışmalarını görmezden gelerek devletimizi ve milletimizi güçsüz gösterme çabasında olanlar da bu zihniyetin son müflisleridir. İnanıyoruz ki deprem sebebiyle yaşadığımız zorlukları yine Cumhurbaşkanımızın güçlü liderliğinde; milletimizin ferasetiyle atlatacak, yaralarımızı en kısa sürede saracağız. Necip milletimiz, kimlerin hangi amaçlarla sahada olduğunu çok iyi görmektedir. Milletimiz bir daha 28 Şubatların, 15 Temmuzların yaşanmasına izin vermeyecektir. AK Parti olarak milli değerleri esas alan siyaset anlayışımızla, milletimizin istikbalini ve istiklalini ilelebet korumak için mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerimle, yaşadığımız deprem felaketinde hayatını kaybeden kardeşlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Rabbim, ülkemizi her türlü afetten muhafaza eylesin."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler