Savaş: 'Karşı ittifak önce enflasyonu nasıl düşüreceğini açıklasın'

Savaş: 'Karşı ittifak önce enflasyonu nasıl düşüreceğini açıklasın'

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, “Enflasyon düşmeye başladı. Önümüzdeki günlerde kademeli olarak düşüş devam edecek. Vatandaşlarımızı da enflasyonun altında ezdirmiyoruz” dedi

(Haber: Berna TURAN)

AK Parti Aydın 28. Dönem Milletvekili adayları gazetecilerle bir araya geldi. Enflasyonla ilgili soruya yanıt veren Milletvekili Mustafa Savaş, “Enflasyonun düşüşe geçerek yüzde 43’e indi. Bunu vatandaşımız hem mutfağında hem de cebinde hissedecektir. Enflasyonu düşürecek olan irade yine AK Parti’dir” dedi.
Önümüzdeki günlerde enflasyonun kademeli olarak düşeceğini söyleyen Savaş, “Dün enflasyon oranları açıklandı. Enflasyon düşmeye devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bu aylarda düşeceğini söylemişti. Nisan ayı enflasyonu hedeflendiği gibi düştü. Sahada dolaştığımızda vatandaşlarımız ekonomi konusunda taleplerde bulunuyor ve bu konuyu yine AK Parti’nin çözeceğini de belirtiyorlar. Bu konuda Cumhurbaşkanımıza güvenleri tam. AK Parti iktidara geldiğinde çok yüksek olan enflasyon rakamlarını tek hanelere düşürmeyi başarmıştı. Yine başaracaktır.” diye konuştu.

“DÜNYADAKİ EKONOMİK SIKINTILAR ÜLKEMİZİ DE ETKİLEDİ”

Pandemiyle birlikte tüm dünyada ekonomik sıkıntıların baş gösterdiğini ifade eden Savaş, şunları söyledi: “Dünyadaki ekonomik sorunlar, üretim zincirlerinin bozulması, üretimde yaşanan sıkıntılar ülkemize de sirayet etti. Biz önümüzdeki dönemde bu enflasyonu aldığımız önlemler ve tedbirler sayesinde aşağı ineceğini düşünüyoruz. İşte bugün nerelerden 43’lere indi. Bunu da vatandaşımız hem mutfağında hem cebinde hissedecektir. Bunu yapacak olan irade de yine AK Parti’dir. Karşı ittifak enflasyonu aşağı çekeceğini söylüyor. Peki enflasyonu nasıl aşağı çekeceğiz? Onu bir açıklayın. Bizim geçmişten bu yana yaptıklarımız ortada. AK Parti’nin vatandaş nezdinde bu tip sorunlarla nasıl mücadele ettiği noktasında sınanmış bir hikayesi var.

“KARŞI İTTİFAK ÖNCE ENFLASYONU NASIL DÜŞÜRECEĞİNİ AÇIKLASIN”

Ama karşı tarafın böyle bir hikayesi yok. Enflasyonu düşüreceğiz diyorlar. Ne yapacaksınız? Faizi mi düşüreceksiniz? Enflasyonla mücadelede yönteminiz ne? Faizi yükseltmek mi? IMF’den borç almak mı? Nedir? Onu bir açıklayın. Biz daha fazla üretim, yatırım, istihdam ve ihracat diyoruz ve cari fazla yoluyla ülkeyi büyütmek istiyoruz. Bu yolla enflasyonla mücadele edeceğimizi söylüyoruz. Sonuçlarını da görmeye başladık. Rakamlar ve sonuçlar ortada. Önümüzdeki dönemde daha da aşağı inecek. Vatandaşımız da bunu her anlamda hissedecek. Vatandaşlarımızı da enflasyonun altında ezdirmiyoruz. Özellikle memur, asgari ücretli ve emeklilerimize her anlamda desteğimiz devam ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız da bunu her yerde dile getiriyor. Enflasyonla mücadele kararlı bir şekilde devam ediyor.”

resim-2023-05-04-165142996.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler