Seçime kadar sabrederse aday olacak

Seçime kadar sabrederse aday olacak

Aydın’da değişken siyasi tercihleri ile sık sık gündeme gelen Selçuk Yasan’ın genel seçimlerde son partisi TDP'den milletvekili adayı olacağı açıklandı.

Türkiye’de seçim döneminin yaklaşmasıyla beraber siyasi partilerin saha çalışmaları da hız kazandı. Siyasi parti liderleri çeşitli çalışmaları kapsamında teşkilat ve vatandaş ziyaretlerine hız verirken, seçime güçlü girebilmek adına doğru aday çalışmalarını da sürdürüyor. Bu kapsamda Aydın’a gelen Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin il binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sarıgül, bir sefere mahsus kurucu il başkanlarının genel seçimlerde ilk sıradan milletvekili adayı olacağını duyurdu. 

“PAPATYA FALI YAPMIŞTI”

TDP Aydın İl Başkanı olan Selçuk Yasan, bu macerasından kısa bir süre önce Gelecek Partisi Aydın İl Başkanlığı görevini yürütmüştü. Gelecek Partisi’nde ki görevinden ‘iş yoğunluğu’ nedeniyle istifa ettiğini açıklayan Yasan, daha sonra çeşitli sorunlar olduğunu da dile getirmişti.

Yasan görevinden istifa etmesinin ardından bir süre dinleneceğini dile getirmiş ancak vakit kaybetmeden yeni parti arayışlarına başlamış ve yerel bir gazeteye yaptığı açıklamada, “Farklı partilerle görüşmeler oldu, talepler var. Hepsinden de müsaade istedim” ifadelerini kullanmıştı. 

“SARIGÜL İLE ÇOK SAMİMİ GÖRÜŞMEMİZ OLDU”

Yürüttüğü görüşmelerin ardından TDP’nde karar kılan Yasan, “Genel Başkan Mustafa Sarıgül ile çok samimi görüşmelerimiz oldu. Ardından bu yolda birlikte yürüme kararı aldık” demişti. 

“GELECEK PARTİSİ’NDE ETKİSİZ KALDI”

Öte yandan, Yasan’ın Gelecek Partisi’nden istifa etmesinin perde arkasında etkisiz kaldığı ve il başkan yardımcılarının yönlendirmeleri ile çalışmalar yaptığı öne sürülmüştü. Yasan’ın bu etkisizliğinin farkına varan Gelecek Partisi Genel Merkez Yönetiminin ise yol ayırma karar aldığı öğrenildi.

“AYDIN’DA KAÇ KİŞİYİ TANIYOR?”

Sarıgül’ün dün yaptığı açıklama ile genel seçimlerde milletvekili adayı olacağı belirtilen Selçuk Yasan’a sosyal medya üzerinden dikkat çeken yorumlar yapıldı. Yerel gazetelerde yayınlanan haberlerin ardından yorum yapan vatandaşlar, “Bu arkadaşı Aydın’da kaç kişi tanıyor acaba?”, “Yeni partilerin ümitsiz çırpınışlarını izliyorsunuz.” , “Mustafa Sarıgül’ü Şişli Belediye Başkanlığı’ndan tanırım ama genel siyasette umduğunu bulamayacak gibi görünüyor.”, “Sokakta görmediğimiz kişiler kapalı kapılar ardından aday olduğunu söylüyor sonra da seçim zamanı kapımıza gelip oy istiyor.” İfadelerini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler