Sedat ile Ayşen dillere destan bir düğün ile dünya evine girdi

Sedat ile Ayşen dillere destan bir düğün ile dünya evine girdi

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Sedat Özer ile Ayşen Orhan dillere destan bir düğün ile dünya evine girdi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde yaşayan Sedat Özer hayatını Ayşen Orhan ile birleştirdi. Düğün öncesi damadın arkadaşları geleneklerini unutmayarak Sedat Özer’e yapmadıklarını bırakmadı. Umurlu Mahallesi’nde damada şalvar giydirip, patates kızartması yaptıran Özer’in arkadaşları uzun süre eziyete devam etti. 

“KIZ ALMAYA YÖRESEL KIYAFETLE GİTTİ”

Öte yandan gelin almak için kız evine gelen damat Özer’in yöresel kıyafet giymesi büyük dikkat çekti. Geleneklerin yanı sıra yöresel giyiminde düğün törenlerinde dikkat çektiğine vurgu yapan Özer “Bizim buralarda gelin almaya yıllar önce hep yöresel kıyafetler ile gidilirdi. Ben de bugün bu geleneği yaşatmak adına yöresel kıyafetler ile gelin almaya geldim. Tabi arkadaşlarımın yaptığı eziyette bizim geleneklerimiz. Evlenen her gence bu eziyetler yapılır. Oldukça keyifli ve güzel anılar biriktirdiğimiz bir gün oldu” dedi. 

Düğün töreni, Efeler ilçesinde bulunan bir düğün salonunda devam etti. Genç çiftin akraba, dost ve aileleri gecenin sonuna kadar çalan müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi.


whatsapp-image-2021-11-01-at-15-33-59.jpg


whatsapp-image-2021-11-01-at-15-32-47.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler