Sel felaketinde DSİ'yi suçlamıştı

Sel felaketinde DSİ'yi suçlamıştı

Nazilli'de cumartesi günü sağanak yağışa bağlı yaşanan olumsuzlukla ilgili DSİ'yi suçlayan Kürşat Engin Özcan'a yanıt geldi.

Aydın'ın Nazilli ilçesinde Cumartesi günü etkili olan sağanak yağışla beraber birçok bölgede olumsuzluklar olmuştu. Sağanak yağıştan en çok etkilenen bölgelerden olan Yeşil Mahalle'de incelemelerde bulunan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, yaşanan olumsuzluklardan DSİ'yi sorumlu tutmuştu. 

"DSİ ÖZCAN'IN SÖYLEMİNİ ÇÜRÜTTÜ"

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.

“Aydın İli genelinde 11.06.2022 tarihinde meydana gelen aşırı yağışlar neticesinde Nazilli Yeşil Mahallede bulunan Kurudere üzerinde taşkın hadisesi meydana geldiği ve Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın DSİ tarafından diğer ilçelere yapılan ıslah duvarlarının bu bölgeye yapılmadığını beyan ederek sitemde bulunduğu belirtilmiştir. Taşkın ana kaynağı olarak Dallıca Gireniz Deresi’ne mansaplanan Kurudere bağlantısına Belediye tarafından büz konulduğu ve yol geçişi yapıldığı ve büzlerin tıkanıp taşkına sebep olduğu görülmüştür. Taşkın bölgesinde DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne bağlı paletli ekskavatör tarafından temizlik çalışmalarına başlanmıştır. Ekiplerimiz tarafından sahada inceleme çalışmaları devam etmekte olup, taşkına sebebiyet veren faktörler bertaraf edilecektir.”

whatsapp-image-2022-06-15-at-15-09-26.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler