Serhan Avşar Aydın’da böyle bir sorun yok

Serhan Avşar Aydın’da böyle bir sorun yok

Aydın Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Serhan Avşar, Maliye’nin IBAN çalışmasına başlamasıyla beraber, IBAN yoluyla tahsilat yapan işletme ve kişilerin durumunu Aydın bazında değerlendirdi. Başkan Avşar Ajans Aydın’a özel yaptığı açıklamada Aydın’lı esnafın kurallara uyduğunu ifade etti.

(HABER: SANİYE BAŞKAN)

Maliye’nin IBAN hesaplarına yönelik denetiminin ardından, ağır vergi cezasından kurtulmak isteyen esnaf birbirini şikayet etmeye başladı. Maliye’nin almış olduğu yeni kararla kayıt dışılıkla mücadele kapsamında vergi kayıp ve kaçağını önlemeye yönelik ilk çalışması, tahsilatlarını İBAN üzerinden yapanlarla yönelik oldu. Farklı illerde konuyla ilgili cezai işlem uygulanan konuya ilişkin Aydın Berberler, Kuaförler ve Güzellik Salonları Esnaf Odası Başkanı Serhan Avşar, açıklamalarda bulundu. Avşar; “Yasak olan şey alınan paranın vergilendirilmemiş olması. Muhtemelen maliye de bunun için bir inceleme başlatmış. Aydın’da bu zamana kadar bir cezai bir işlem uygulanmadı. Bizlere buna dair bir şikayet gelmedi. Yasal olarak alınan bir karara ve kanunla yönetilen bir oda için karşı gelmek düşünülemez. Bende oda başkanı olarak kanunen yasak olan bir şeyi doğru bulmuyorum. Doğru bulursak kanuna aykırı olmuş olurum” ifadelerini kullandı.

“AYDIN’DA BU DURUM YAYGIN DEĞİL”

Aydın’da gündemde olan bu durumun yaygın olmadığına dikkat çeken Avşar, “ Daha çok başka illerden duydum bu konuda yaşanan olayları. Kuaförlerimizin çoğunda kredi kartı kullanılıyor. Ben bu konuda Aydın’da ceza yedim diyen bir esnaf bize gelmedi. Vergilendirme sisteminde üyelerimizin çoğunluğu basit usulden çıkıp gerçek usule geçiyorlar. Bundan dolayı ödemelerin hepsi post cihazlarından kredi kartı ve nakit bir şekilde ödeme seçenekleri yapılıyor. Bizim yaptığımız denetimlerde böyle durumlarla karşılaşsak cezai işlem uygulamamız gerekir. Bu durumda biz böyle bir durumla karşılaşmadık” dedi.

“SIKINTI KEFALET KREDİLERİNİN ARTMASI”

Esnafların genel sıkıntısının Esnaf Kefalet Kredilerinin artması olduğunu dile getire Avşar, “ Bu durumdan şikayetçiyiz. Bir esnafımızın borcu 5 bin lira iken şimdi 8 bin lira oldu. Bu durum mutlaka iş yerlerimizi ve sektörümüzü zedeleyecek. Bizde elimizden gelen önlemleri almaya çalışıyoruz ve ilgili bakanlıklara iletiyoruz.

Son olarak vergilendirme konusunda hem berberlerimiz hem de güzellik salonu işletmelerimiz vergilendirme konusunda vergilerini ödeyerek çalışmalarına devam ediyorlar. Bize Aydın olarak henüz şikayet gelmedi. Haberlerde konu olan gündem Aydınımızda yaşanmadı. Herkes vergisini ödeyerek çalışmalarına devam ediyor. Aydın bu konuda kurallara uyuyor” açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler