SESSİZ ÇIĞLIĞIMIZ DUYULSUN!

SESSİZ ÇIĞLIĞIMIZ DUYULSUN!

8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesinde kadın cinayetlerine dikkat çekmek için meydana çıkan Aydın Kadın Dayanışma Platformu üyeleri “Sessiz Çığlık” eylemi yaptı.

 

Dünya çapında yaygınlaşan ve tüm toplumları derinden etkileyen bir konu haline gelen kadına şiddet, özellikle son yıllarda ülkemizde de sıklıkla ön plana çıktı. Çeşitli grupların katılmasıyla oluşan Aydın Kadın Dayanışma Platformu üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesi kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Kent Meydanı’nda Sessiz Çığlık eylemi yaptı.

 

 

TEMEL AMACIMIZ KADIN TALEPLERİNİ DUYURMAK

 

Aydın Kadın Dayanışma Platformu olarak belirli dönemlerde bu tür çalışmalar yaptıklarını belirten Sağlık Sosyal Sendikası Başkanı aynı zamanda Aydın Kadın Dayanışma Platformu Dönem Sözcüsü Öznur Özağaç, “Bu eylemimiz 8 Martın sonuna kadar sürecek. Kent Meydanında saat 17 ile 19 arasında 2 saat kadın arkadaşlarımızla birlikte kadın taleplerini yazıp Aydın halkının görmelerini istiyoruz. Biz Aydın Kadın Dayanışma olarak belirli dönemlerde böyle çalışmalarımız oluyor. Biz çok eskiden beri toplanıyoruz. Böyle özel günlerde ve 8 martlarda daha çok sesimizi duyuracak eylemler ya da etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. 8 Martta da bu sefer Sessiz Eylemle sesimizi çıkartalım, duyuralım diye düşündük. Temel amacımız kadın taleplerini duyurmak.” dedi.

 

 

 

HAK OLANI, HAKKIMIZI ARIYORUZ

 

Özellikle kadın cinayetlerin de artış olduğunu, şiddetin, tacizin ve mobbingin arttığı bir dönemde kadınların daha çok alanda olması gerektiğini dile getiren Özağaç, “7 Mart Cumartesi günü saat 13.ve 17 arasında bildiri dağıtımımız olacak. İlk önce Aydın kadın halkı daha sonra kadın mücadelesine etkin değer gösteren örgütleri 8 Martta alana davet ediyoruz. Biz kadınlar olarak bir şey istemiyoruz aslında Kırıntı bir şey verilmesini istemiyoruz özellikle de. Hak olanı, hakkımızı arıyoruz. 8 Martta da Nevzat Biçer Parkında yani Merve Kotan’nın öldürüldüğü alanda ilk önce andımız olacak sonra buraya yaşam zinciriyle yürüyüp kent meydanında basın açıklamamızı yapacağız. Bütün Aydın halkını da davet ediyoruz.” diye konuştu.

 

 

 

 

HABER (AYDAN KAYHAN)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler