Seyahat İzin Belgesi Için Yeni Genelge

Seyahat İzin Belgesi Için Yeni Genelge

İçişleri Bakanlığı, 81 ilin valiliğine "65 yaş ve üzeri vatandaşlar için seyahat izin belgesi" konulu genelge gönderdi.

"Seyahat izin belgesi" talepleri, yarından itibaren e-Devlet, İçişleri Bakanlığı E-Başvuru sistemi ve Vefa Destek Hattı üzerinden yapılabilecek.

İçişleri Bakanlığının genelgesine göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, izin belgesi almak ve en az 30 gün kalmak şartıyla istedikleri yere gidebilecek. Toplu ulaşım araçlarıyla seyahat edeceklerin otogarlarda yoğunluk oluşturmaması için gerekli tedbirler alınacak, mağduriyete neden olunmayacak. 65 yaş ve üzeri olanların, gidecekleri yerlerde de 22 Mart'ta yayımlanan genelge kapsamında sokağa çıkma kısıtlamaları devam edecek. Genelgeye göre, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara seyahatlerinde refakat edecek kişiler, 72 saat içinde geri dönebilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün düzenlediği basın toplantısında, 65 yaş ve üzeri vatandaşlar için seyahat izni verileceğini açıklamıştı. Koca, "65 yaş ve üzeri vatandaşlar memleketlerine gitme noktasında, sabit bir yere gittiğine eminsek, sağlık açısından problemleri yoksa, 1 aylık tek yönlü gidiş olmak kaydıyla izin durumu yarından itibaren söz konusu olacak" demişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler