Sezon bereketli geçecek

Sezon bereketli geçecek

Aydın'da balıkçılık yapan Yusuf Turgut, sezonun bereketli geçeceğini düşündüğünü söyledi.

Su ürünlerinde av yasağının 15 Nisan'da başlamasının ardından teknelerini kıyıya çeken balıkçılar, yeni av sezonu için hazırlıklarını sürdürüyor. 1 Eylül'de av yasağının kalkmasıyla, 'Vira Bismillah' diyerek denize açılacak balıkçılar, hazırlıklarını tamamlamaya çalışıyor.

"BALIK BOL OLACAK"

Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan balık halinde tezgah ve restoran işletmeciliği yapan Yusuf Turgut, Ajans Aydın Gazetesi muhabirine sezon öncesi değerlendirmelerde bulundu. Sezonda bolluk olacağının öngörüldüğünü söyleyen Turgut, "Bu sezon Allah'ın izni ile balık bol olacak. Sezon öncesi denizlerde palamut görülmüyor, palamutun görülmediği sezon denizler bereketli olur. Palamutta başlıca bir bereket fakat hamsiyi, sardalyayı, fiyatları etkiliyor. Bu sezon geçen sezon gibi olmayacak, hamsiyi 20-25 lira bandında satabileceğiz. Umduğumuz gibi olmazsa hamsinin kilosu tekrar 40 lirayı bulacaktır. Bunun yanında barbun, tekir, tavuk balığı gibi balıklar onlarda bol olacak gibi görünüyor, bu sezon bir bolluk var yani" dedi.

"HESAPLI BALIK YİYECEĞİZ"

Geçen sezon fiyatların yüksek olmasının sebebinin de denizlerde palamut balığının çok olması olduğunu söyleyen Turgut, "Geçen sezon palamut vardı, fiyatlar pahalıydı. Bu şöyle bir şey; palamut dediğimiz balık hiyerarşiyi öyle bir etkiliyor ki, vatandaş her zaman hamsi ve sardalyayı tercih ediyor fakat olmayınca iri balık alınıyor, bu iri balıkların fiyatında görülen yükselişi de beraberinde getiriyor. Hamsi ve sardalya bolsa arkasından çinekopta bol oluyor. Şu anda çinekopta bol gibi gözüküyor, o da bol çıkarsa hesaplı balık yiyebileceğiz" diye konuştu.

Aydınlı vatandaşlara seslenerek haftada 2 kere balık yemenin önemine dikkat çeken Turgut, "Doktorlar haftada 2 kere balık yenilmesi gerektiğini söylüyor. Ben bunu söylemiyorum, doktorlar söylüyor; balık haftada 2 kere sofraya konmalı. Balık, protein değeri en fazla olan balıktır. Vatandaşların balığı benden alması önemli değil fakat mutlaka sofraya konulmalı" ifadeleri ile sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler