Sıcak havalar bunaltsa da ekonomik şartlar izin vermiyor

Sıcak havalar bunaltsa da ekonomik şartlar izin vermiyor

Aydın’da sıcak havalar gün geçtikçe kendini hissettirmeye başladı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar klima dükkanlarının yolunu tuttu.

Son günlerde etkisini artıran hava sıcaklıklarından dolayı vatandaşlar klima satan dükkanların yolunu tutuyor. Ancak artan elektrik tüketim fiyatları ve dolarında yükselmesiyle beraber artan klima fiyatları vatandaşı klima alırken iki kere düşündürüyor.

Klima çeşitleri ve kapasiteleri farklılık göstersede fiyatlar geçen seneye göre artmış durumda. Ajans Aydın gazetesine konuşan beyaz eşya satıcısı Onur Erdem, “Klima satış durumu bu sene çok sakin havalar ısınmasına rağmen alım gücü zorlaştığı için satışlar çok durgun. Bu ekonomik sakinlikte montaj süreside 24 saate düşmüş durumda ertesi gün montaj yapabiliyorum.” ifadelerini kullandı.

"Fiyatlar 9 bin 500 ila 16 bin TL arasında değişiyor" 

Klimaların fiyat aralığı 9 bin 500 ila 16 bin TL arasında değişiyor tatbikide bunlar büyüklüğüne göre değişmekte. Soğutacağı alanın metrekaresi ve klima büyüklüğü değiştiği için fiyatlar değişiyor ama genelde satılan üzerine ürünler 11 bin ile 13 bin lira arası olan ürünler” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler