Şifa diye içilen kış çaylarına dikkat: Yüksek tansiyona neden oluyor

Şifa diye içilen kış çaylarına dikkat: Yüksek tansiyona neden oluyor

Kış çaylarının ve baharatlı çayların içindekiler listesini her zaman dikkatle okumalısınız. Yüksek tansiyon hastasıysanız, bu çayların içeriğindekiler tansiyonunuzu yükseltebilir.

Birçok insan için kış çayları soğuk mevsimin önemli bir parçası. Ancak herkes bu sıcak içecekleri tereddüt etmeden içmemeli. Yüksek tansiyon hastalarının bu çayları tüketmeden önce bir kere daha düşünmeleri gerekiyor.

MEYAN KÖKÜ TANSİYONU YÜKSELTEBİLİR

Aromalı çaylar soğuk günlerde içinizi ısıtabilir. Chai çayı, vanilya aromalı bitki ve meyve çayları ve hatta basit bir mide-bağırsak çayı genellikle güzel bir tadın yanı sıra sağlık üzerinde olumlu bir etki vaat eder. Ancak, zencefil, nane, rezene ve klasik Noel baharatları gibi bileşenlere ek olarak, bu çayların birçoğu meyan kökü de içerir.

Meyan kökü, glisirizin içeren bir çalının sarı kökünden elde edilir. Geleneksel şeker kamışından elli kat daha fazla tatlandırma gücüne sahip olduğu için gıda endüstrisinde sıklıkla kullanılır. Çok miktarda glisirizin tüketirseniz, potasyumu vücuttan atma ve su dengesini bozma riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Alman Kalp Vakfı, bunun sonucunda tansiyonun yükselebileceği uyarısında bulunuyor. Alman Kalp Vakfı'na göre, özellikle İskandinavya'da popüler olan güçlü meyan kökü, şüpheli miktarlarda glisirizin içerebilir. Zaten yüksek tansiyonu olan herkes bu "yetişkin meyan kökünden" tamamen kaçınmalıdır. Aynı durum hamile kadınlar için de geçerlidir, çünkü glisirizin doğmamış çocuğun zihinsel ve fiziksel gelişimine zarar verebilir.

YÜKSEK TANSİYON İÇİN DAHA SAĞLIKLI ALTERNATİFLER

Hazır kış çayları, iyi bir alternatiftir. Kurutulmuş elma parçaları, çilek, zencefil veya kakule gibi malzemeler Noel'e özgü bir lezzet sağlar ve meyankökü eklenmeden tatlandırır. Bu sizin için yeterince tatlı değilse, elbette çayı biraz bal ile rafine edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler