Silleli: Petshopların Kasaplar Odası'na bağlanması bir şeyi değiştirmez

Silleli: Petshopların Kasaplar Odası'na bağlanması bir şeyi değiştirmez

Temmuz ayı içerisinde petshoplarla ilgili iki önemli karar alındı. Petshopların Kasaplar Odası'na bağlanması gündemin en çok konuşulanı olmuştu.

24 Temmuz günü Türkiye Kasaplar, Besiciler, Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkârları Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, petshopların Kasaplar Odası'na bağlandığını açıklamıştı.

Yardımcı’nın bu açıklamaları tartışmalara neden olmuştu. 
Resmi Gazete’de 14 Temmuz 2021 tarihinde yayımlanarak yürürlüğe giren kanun ile birlikte 14 Temmuz 2022'den itibaren evcil hayvan satışlarının petshoplarda yapılmayacağı açıklanmıştı. 
Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Yaban Hayatı Dairesi Başkanı Hüseyin Gökçe Meşe, satışların internet üzerinden ve katalogdan yapılacağını açıkladı.
 

“ÇOK ÖNEMLİ BİR KONU OLDUĞUNU DÜŞÜNMÜYORUM”

Petshop işletmecisi olan Vefa Silleli, petshopların Kasaplar Odası’na bağlanmasının çok önemli bir konu olamadığını söyledi. Silleli, “Çok önemli bir konu olduğunu düşünmüyorum. Federasyon alabilecek kadar sayıya sahip değiliz. Bir şehirde de 500 civarı kurum yoksa herhangi bir yere bağlı olman gerekiyor. Mesela bende Meyve ve Sebzeciler Derneği’ne üyeyim. Petshop işine yeni giren arkadaşlar ise bir yere yönlenmek adına Kasaplar Birliği’ne üye olacak. Bu sektöre yeni giren arkadaşlar illaki Kasaplar Birliği’ne üye olacak diye bir zorunluluk yok. Kasaplar Birliği yerine Ticaret Odası’na da üye olabilir. Eskiden üye olmak için birçok oda varken bu kararla birlikte seçenek ikiye indirildi.”  dedi.
 

“GEÇ KALINMIŞ BİR HAMLE”

Kedi ve köpeklerin satışı konusunda yapılan hamlelerde geç kalındığını belirten Sevimli, “Aydın’ın en eski petshop işletmecisi olarak 30 senedir, petshoplarda kedi ve köpek satılmasına taraf olmadık. Günümüzde de yasaklandı ama bence geç kalınmış bir hamle. Merdiven altı üretim yapan insanların önünü kesemediğiniz zaman onların önünü açmış olursunuz. Şahsi olarak satılmasına taraf değilim, buraya bir yavru köpek getirdiğimizde diğer hayvanlar o köpek yüzünden hastalanırsa, etrafı temizlemekle mikrobu öldüremezsiniz. Kedi ve köpek üretimleri bilinçli ve ruhsatlı yerlerde yapılmalı.” ifadelerini kullandı.

a.png

b-001.png

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler