Sınava Girecekler İçin Tüm Tedbirler Eksiksiz Alındı

Sınava Girecekler İçin Tüm Tedbirler Eksiksiz Alındı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: "Öğrencilerimiz ile ilgili hem YKS hem LGS'nin şu dönemde sınavın güvenilebilir hem de azami tedbirlerle yapılması şeklinde Bilim Kurulunun önerisi oldu.''

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulunuyor. Bakan Koca, vaka sayılarındaki artış için "Kara göründü ama deniz hala dalgalı. Sürpriz yok, beklenen sınırdayız. Bu sınırı aşmamak sizin elinizde" dedi. Koca, il il ortalama vaka sayılarını açıklayarak artışın olduğu illeri belirtti. Koca, önümüzdeki dönemde sokağa çıkma kısıtlaması uygulaması konusunun Bilim Kurulu'nun gündeminde olmadığını açıkladı.

 

LGS VE YKS SINAVI İÇİN BÜTÜN TEDBİRLER ALINDI

 

Bakan Koca, “Öğrencilerimizle ilgili hem LGS hem YKS ile ilgili şu dönemde sınavın olabildiğince güvenilir yapılması şeklinde Bilim Kurulu'nun önerisi oldu. Her türlü tedbirler alınması noktasında hem rehber yayınlandı hem ilgili birimlere hangi tedbirlerin alınması gerektiği hatırlatılmış oldu. 

 

Her iki sınav için Bilim Kurulu'nun özellikle sınava giriş saatleri başlangıç saatleri ve çıkış saatleri olmak üzere daha güvenilir bu sınava gelişlerini sağlamak üzere tedbir alınması, gerektiğinde sokağa çıkma dahil olmak üzere o saatlerle ilgili önerisi oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızla bu öneriyi paylaştım. Sayın Cumhurbaşkanımız konuyla ilgili hasssasiyet gösterilmesi gerektiğini, sınav giriş ve çıkışların güvenli yapılmasının talimatını vermiş oldular. Hangi saatlerle ilgili olması gerektiğini, yanlarında iki kişi olması kaydıyla İçişleri Bakanlığımız bugün açıklama yapmış olurlar” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler