"SİPARİŞLERE YETİŞEMEDİK"

"SİPARİŞLERE YETİŞEMEDİK"

Pandemi nedeniyle işleri azalan çiçekçiler, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde rahat bir nefes alabildiler. 13-14 Şubat tarihlerinde gece gündüz demeden çalıştıklarını belirten çiçekçi Mustafa Benli, Aydınlı vatandaşlara ilgilerinden dolayı teşekkür etti.

2019 yılının ikinci yarısında Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü, ekonomiyi derinden etkiledi. Geçtiğimiz Mart ayından bu yana Türkiye'de de etkisini sürdüren virüs nedeniyle önlemler alındı, birçok esnaf kepenk indirmek zorunda kaldı.

Pandemi nedeniyle işleri durma noktasına gelen işletmelerden biri de çiçekçiler oldu. Aydın'ın Efeler ilçesine bağlı Güzelhisar Mahallesi'nde çiçekçilik yapan Mustafa Benli, koronavirüs nedeniyle kendilerinin de zor zamanlar geçirdiğini fakat İçişleri Bakanlığı'nın yakın zamanda aldığı kararların kendileri için ilaç niteliğinde olduğunu söyledi. Benli, "Her esnafı olduğu gibi pandemi bizi de etkiledi. Uzun süre hafta sonları kapalı kaldık, daha sonra devlet büyüklerimiz bize izin verdiler ve bizler de paket servis olarak çalışmaya başladık. Şu anda da haftanın 7 günü açığız. En azından işimiz durmamış oldu, evimize ekmek götürebildik." dedi.

"SEVGİLİLER GÜNÜ YOĞUN GEÇTİ"

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelge ile 13-14 Şubat tarihlerinde istisna kapsamına alınan çiçekçiler, hafta sonunu yoğun geçirdi. Genelgeye göre vatandaşlar, Sevgililer Günü için yürüme mesafesinde olan çiçekçilere giderek ya da evden sipariş vererek çiçek alabildi.

Hafta sonu kendi işlerinin de bereketli olduğunu dile getiren Benli, Aydınlılara teşekkür etti. Benli, "Sevgililer Günü dolayısıyla işlerimiz hareketliydi. Çok şükür insanlarımız böyle özel günlerde sevgililerine ve eşlerine değer veriyorlar, bu çok güzel bir şey. Bu da bizi mutlu ediyor, işlerin artması ile birlikte bizim yüzümüzde gülüyor.

Siparişlere yetişemedik desek yeridir. Çok yoğundu. Tabii bu vatandaşların dışarı çıkamaması ve bizimde paket servis hizmeti vermemiz nedeniyle oldu. Müşterilerimize teşekkür ederiz."
dedi.

Aşkı anlatan en güzel çiçeğin kırmızı gül olduğunu, 14 Şubat'ta da vatandaşların kırmızı güle yoğun ilgi gösterdiğini belirten Benli, orkide ve mevsim çiçeklerine de fazlasıyla talep olduğunu söyledi. Benli, "En çok tercih edilen ürün Sevgililer Günü diyince ilk akla gelen çiçek olan kırmızı gül oldu, keza sevgiliye gidecek olan en güzel şey de kırmızı güldür. Bizlerde de en çok satılan çeşitler, gül başta olmak üzere, orkide dediğimiz saksı çiçekleri ve mevsim çiçeklerinden oluşan buketler oldu." diye konuştu.

"ÇİÇEK, ÇİÇEKÇİDEN ALINIR"

Online mağazacılık siteleri aracılığıyla çiçek alan vatandaşların kalitesiz hizmete fazla para ödediğini söyleyen Benli, "Çiçek, çiçekçiden alınır" diyerek Aydınlı vatandaşları kendi mahallerinde bulunan esnaflardan alışveriş yapmaya davet etti. Benli, "Bizim kendi dükkanımızın adına online bir sitemiz var. Başka herhangi bir site üzerinden satış yapmıyoruz. Online mağazacılık sistemiyle satış yapan markaları da tavsiye etmiyoruz, vatandaşlara her zaman “Çiçek, çiçekçiden alınır.” diyoruz.  İnsanlara da bu gibi sitelerden ürün alırken dikkatli olmalarını arz ediyorum çünkü fotoğrafta görünenin gelmediğini herkes biliyor. Bu yüzden çiçek, çiçekçiden dokunarak ve görerek alınmalı, mahallelerde bulunan çiçekçilere destek sağlanmalı." diyerek vatandaşları dikkatli olmaları yönünde uyardı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler