Şişme mont makinede nasıl yıkanır?

Şişme mont makinede nasıl yıkanır?

Bu taktikler binlerce liralık şişme montu kurtarıyor. Şişme mont nasıl yıkanır? Makinede ve elde şişme mont yıkarken nelere dikkat edilmeli?

Şişme montlar soğuk havalarda kurtarıcımız olmaya devam ediyor. Şık görüntüleri ve sıcak tutuma özellikleriyle kış aylarının vazgeçilmezi olan şişme montlarda kimi zaman sık kullanımdan kimi zaman ise istenmeyen lekelerden dolayı temizleme ihtiyacı doğuyor. Ancak pek çok kişi şişme montu nasıl yıkayacağını tam olarak bilemediği için sorun yaşıyor. Her defasında kuru temizleme ile uğraşmak istemeyenler ise şişme montunu kendi yıkıyor. Peki, şişme mont nasıl yıkanır? Makinede ve elde şişme mont yıkarken nelere dikkat edilmeli?

Hem görüntüsüyle hem de işleviyle gönüllerimizde taht kuran şişme montlar elde ve makinede yıkanır mı, nasıl yıkanır, yıkarken nelere dikkat edilmelidir sorularının yanıtı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. O çok sevdiği montunu riske atmak istemeyenler yıkamaktan kaçınsa da birkaç basit kurala dikkat edildiğinde şişme montu yıkamak hiç de zor değil. İşte hem makinede hem de elde şişme mont yıkarken dikkat edilmesi gerekenler…

Bu taktikler binlerce liralık şişme montu kurtarıyor Şişme mont nasıl yıkanır Makinede ve elde şişme mont yıkarken nelere dikkat edilmeli

ŞİŞME MONT NASIL YIKANIR? (MAKİNEDE)

Etiketi Kontrol Edin: Şişme montunuzu yıkamak istiyorsanız öncelikle makinede yıkanabileceğinden emin olmanız gerekiyor. Tabii ki bunun bilgisi de montun etiketinde yer alıyor. Eğer etikette makinede yıkanabileceği belirtiliyorsa o zaman ikinci aşamaya geçebiliriz.

Monta Özel Bir Temizleyici Kullanın: Şişme montunuzu normal çamaşır deterjanı ile de yıkayabilirsiniz. Ancak eğer imkanınız varsa kuş tüyü için tasarlanmış bir temizleyici seçmenizi tavsiye ederiz. Zira bu deterjanlar montun içindeki tüylerin güzel ve kabarık kalmasına yardımcı olacaktır.

Hassas Program Seçin: Çamaşır makinelerinde hassas yıkama programlarında ısı düşük olur ve makine çamaşırı yıpratmadan yıkar. Bu nedenle şişme montun yıkamadan zarar görmemesi için mutlaka hassas bir program seçmeyi unutmayın.

Fazladan Durulayın: Şişme montun yıkandıktan sonra yeniden eski haline dönmesi için tüm deterjan kalıntılarından kurtulması oldukça önemlidir. Bunun için eğer makinenizde ek bir durulama ayarı varsa onu kullanın. Eğer yoksa da makine normal yıkama programını tamamladıktan sonra makineyi sadece durulama ayarına getirerek şişme montu yeniden durulayın.

Makinede sıktırmayın: Şişme montunun içinde yer alan tüylerin zarar görmemesi için çamaşır makinede sıkma işlemini iptal edin. Makine duruladıktan sonra suyunu boşaltsın ve sıkma işlemine geçmeden makineyi durdurun ve şişme montunuzu çıkarın. Suyu akan montu asarak değil, sererek kurutun.

Bu taktikler binlerce liralık şişme montu kurtarıyor Şişme mont nasıl yıkanır Makinede ve elde şişme mont yıkarken nelere dikkat edilmeli

ŞİŞME MONT NASIL YIKANIR? (ELDE)

Makinede yıkamaya uygun olmayan şişme montları temizlemenin bir diğer yolu da tabii ki elde yıkamak. Aynı zamanda makinede yıkamanın riskini almak istemeyen pek çok kişi de şişme montunu elde yıkamayı tercih ediyor. Aşağıda verdiğimiz adımlar takip edildiğinde ise şişme montu elde yıkamak oldukça basit bir iş haline geliyor.

Şişme Montu Islatın: Şişme montu ıslatmak için bir kova veya leğen gerekecek. Ancak eğer buna uygun bir leğen yoksa merak etmeyin aynı işlemi lavaboyu veya küveti doldurarak da yapabilirsiniz. Ama önce lavabonun temizliğini kontrol edin. Sonrasında ılık su ile doldurun ve şişme montunuzu yıkayacağınız sıvı deterjanı ekleyin. Ardından montu lavaboya yavaş yavaş bastırın ve her yerinin ıslandığından emin olun.

Çitilemekten Kaçının: Şişme montunuzdaki kir ve lekelerden kurtulmak için çitileme yapmayın. Ara ara montu suya batırıp elinizle üzerinden ovar gibi hareketlerle kirleri uzaklaştırın. Çok lekeli bölümlerde ise nazikçe silmek adına mikrofiber bir bez kullan.

Durulandığından Emin Olun: Yıkama işleminin ardından şişme montu bol su ile durulayın ve üzerinde hiçbir deterjan kalıntısı kalmadığından emin olun. Sıkarken ise yine montu çok hırpalamadan nazik hareketlerle her yerini eşit şekilde sıkmaya dikkat edin. Montu kuvvetli bir şekilde sıkmamak da çok mühimdir, aksi takdirde tüyler birbirine yapışmaya başlar.

ŞİŞME MONT NASIL KURUTULUR?

Şişme mont, makinede veya elde yıkandıktan sonra kabarıklığını kaybetmiş bir şekilde duruyorsa umutsuzluğa kapılmayın. Çünkü basit bir şekilde eski haline geri döndürebilirsiniz. Tek yapmanız gereken onu bir çamaşır kurutma makinesine atmak. Şişme montu çamaşır kurutma makinesine koyun ve yavaş ayarda, 2 ila 3 saat süreyle, düşük ısıda çalıştırın.

Eğer kurutma makineniz yoksa da şişme montu hava alacak bir şekilde balkon veya bahçe de kurutabilirsiniz. Ama burada da mümkünse şişme montu yakasından veya omuzlarından aşağı doğru asarak değil de yatay şekilde kurutun. Bu şekilde tüylerin alt tarafta toplanmasına engel olabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler