Sivil Senato ilk toplantısını gerçekleştirdi

Sivil Senato ilk toplantısını gerçekleştirdi

ADÜ ile Aydınlı sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve diğer paydaşlar arasında çeşitli alanlarda ilişkileri geliştirmek adına kurulan Sivil Senato ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Aydın'da bulunan sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve diğer paydaşlar arasında eğitim, sağlık, spor, ekonomik ve kültürel alanda ilişkileri geliştirmek adına kurulan Sivil Senato 14 Ekim Perşembe günü ADÜ Sosyal Tesisleri’nde ilk toplantısını gerçekleştirdi.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir başkanlığında gerçekleşen toplantıda, sivil toplum örgütü ve sektör temsilcileri sivil senatör olarak yer aldı.

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Rektör Aldemir, üniversitelerin bulundukların illerin lokomotifleri olduğunu belirterek, “Sivil Senatoya büyük önem veriyorum. ‘Sivil Senato’ projesi Rektörlük görevine geldiğim andan itibaren oluşturmayı hedeflediğim projelerin en önemlilerinden biri. ‘Sivil Senato’, şehrin dinamikleriyle birlikte Aydın’a katkı sağlamayı hedefleyen sivil bir oluşum. Hep birlikte bilimin ışığında Aydın için çalışacağız ve üreteceğiz” dedi.

Sivil Senato projesini Aydın için önemli ve faydalı bulduklarını ifade eden senatörler, Rektör Aldemir’e proje için teşekkür etti.  Senatörlerin görüş ve önerilerini paylaşmaları ile devam eden toplantı bir sonraki toplantıda yapılacaklar ve belirlenecek gündem ile ilgili görüşmelerin ardından sona erdi.

20211015151325-r56fodnmjudeng5nfn02-000038421027439994709472.jpg

whatsapp-image-2021-10-15-at-17-35-10.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler