Siyaset yapıyorsam namerdim

Siyaset yapıyorsam namerdim

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Sevgi Yolu’nda kurulan standı ziyaret etti. Çerçioğlu ziyarette yaptığı açıklamada jeotermal firmalarına yüklendi.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla, bir dizi ziyaretler gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu Jeotermal firmalarından gaz salınım oranlarını açıklamalarını istedi. Aydın’ın yeraltı kaynağı ve toprağı açısından zengin bir kent olduğuna vurgu yapan Çerçioğlu, “Bu konuda çok şanslıyız. Ancak biz Aydın’da jeotermalin nimetlerinden faydalanamıyoruz. Ben şunu söyledim, kentleri ısıtalım sonuçta kendi öz kaynağımız. Tarımda bugün üreticinin en büyük sorunu ne girdi maliyetleri. Örtülü tarımda kullanalım bunu da söyledim. Yine aynı fikirdeyim.

 

Özel sektör enerji üretiyor. Temiz enerjiye karşı olmak mümkün mü? Elbette karşı değilim. Bugün Orta Doğuya, dünyaya baktığınızda savaşların nedeni enerji. Bu da öz kaynak ama bunu üretirken çevreye ve insan sağlığına zarar vermemeli. Bacalarındaki filtrelerin daha sağlıklı olmasını istiyorum. Bu bacalardan çıkan gazların ölçümlerini basın mensuplarıyla, Aydın halkıyla paylaşsınlar” dedi.

 

BİZİ İHALEYE SOKMADILAR

 

Jeotermali doğru bir şekilde Aydın’ın faydası için kullanmak istediklerini, ancak ihaleye girilmelerinin engellendiğini belirten Çerçioğlu, “Biz seçimlerde ne dedik? ‘Çiftlik sahasını alacağız ve Aydın’ı ısıtacağız’ dedik. İhaleye sokulmadık. Kamu kuruluşları ve bunlara bağlı şirketler ihaleye giremez diye bir madde koydular. Yer kamunundu. YİKOB ihaleye çıktı, keşke ihaleye çıkmasaydı, ortaklaşa kenti ısıtabilirdik. Bugün de bu konuyu konuşmazdık. Ben gelip de kendim kuyu mu açacağım? Bu kuyu Aydınlılarındı. Biz bundan faydalanamadık. İhaleye bile sokulmadık.” İfadelerini kullandı.

 

60 GÜN SÜRE VERİYORUM

 

Firmaların gaz salınım oranlarını bir an önce açıklamasını söyleyen Çerçioğlu sözlerini şu ifadelerle tamamladı:  “Ben tüm iyi niyetimle firmaları uyarıyorum. Bacalarınızdan çıkan gaz salınımına dikkat edin. Çevreye zarar vermesin. Koordinatlarıyla açıklayacağım, bekliyorum. 60 gün sonra açıklayacağım. Ya bu zamana kadar bacalarına filtre takarlar ya da devam ederlerse bu benim görevim açıklayacağım. Siyaset yapıyorsam namerdim. Biz bu kentte yaşamıyor muyuz? Biz doğamıza sahip çıkmak zorundayız. Dünyanın en güzel inciri, zeytini, zeytinyağı Aydın’da bunları korumalıyız. Ben sadece Aydın’da yaşayan vatandaşların rahat nefes almasını istiyorum. 60 gün sonra koordinatlarıyla bütün firmaların sonuçlarını açıklayacağız. “

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler