Siyaset yapmak istiyorsa istifa etsin

Siyaset yapmak istiyorsa istifa etsin

CHP Aydın Milletvekili, Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş’u istifaya çağırdı.

Okumuş’un sosyal medya üzerinden CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik yaptığı paylaşıma tepki gösteren Bülbül, konuyu Meclis gündemine de taşıdı.

 

Bülbül, ‘’Ülkemiz korona virüs salgını ile uğraşırken, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerimiz salgın sebebiyle işini, aşını kaybetmiş vatandaşlarımıza yardım yolları ararken, Aydın Milli Eğitim Müdürü’nün İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu’na yönelik ahlaksız, ağza dahi alınmayacak ifadeleri kullanmasının hiçbir izahı yok. Bu açıkça ahlak yoksunluğudur, edep yoksunluğudur.

 

Sayın Müdür’ün tek bir görevi vardır. O da çocuklarımızın eğitimiyle ilgilenmektir.  Fakat görünen o ki, Sayın Müdür eğitim ile ilgilenmeyi çoktan bir kenara bırakmış. Bunu rakamlar da söylüyor, Aralık 2018 tarihinde İl Milli Eğitim Müdürü olarak göreve başlamasının ardından Aydın’ın başarı sıralaması gözle görülür bir şekilde düşmüş. 2018 yılı LGS’de ülke sıralamasında 15. sırada yer alan Aydın, 2019 yılı LGS’de 43. sıraya gerilemiştir. Sayın müdür önce Aydın’da yaşanan bu düşüşün nedenlerini arasın, ‘başarıyı nasıl eski haline getiririz’ onunla ilgilensin. Siyaset yapma işini siyasetçilere bıraksın. Eğer siyaset ile uğraşmayı düşünüyorsa da İl Milli Eğitim Müdürlüğü gibi önemli bir makamı işgal etmesin. Derhal istifasını versin, gidip siyasetini yapsın.

 

Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk’u da göreve davet ediyorum. Bir İl Milli Eğitim Müdürü’ne yakışmayacak ifadeler kullanan kişi hakkında idari soruşturma başlatılmalı ve hemen açığa alınmalıdır ’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler