Soba ilgi görmüyor 'Vatandaş rahata alıştı'

Soba ilgi görmüyor 'Vatandaş rahata alıştı'

Efeler’de 30 yılı aşkın süredir soba ürünleri satan Orhan Uslu, yaklaşan kış ayı öncesi satışlarında artış olmadığını söyledi.

Aydın’ın Efeler ilçesinde 30 yıllık sobacı esnafı Orhan Uslu, yaklaşan kış ayı öncesi satışlarında artış olmadığını belirtti. Doğalgaz ve elektriğe gelen peş peşe zamların ardından kışın alternatif ısınma yöntemlerinden olan soba, vatandaşlar tarafından ilgi görmedi. Artan maliyetlerden nasibini alan sobalar kışın yaklaşmasına rağmen ilgi görmüyor.

“RAHATA ALIŞMIŞLAR”

Hemen hemen her evde doğalgaz olduğuna dikkat çeken Uslu, “Satışlarımız durgun. Havaların tam anlamıyla soğumaması birde geçen seneye göre sobaya gelen zamlardan dolayı satışlarımız çok durgun. Günümüz ekonomik şartlarıyla beraber havaların soğumasıyla birlikte satışların artıp artmaması hakkında kesin bir şey söyleyemiyoruz. Zaten vatandaşlar tamamen rahata alıştı, hemen hemen her evde doğalgaz var. İnsanlar rahatlarından taviz vermiyor. Bu durumda haliyle bizim satışlarımızı engelliyor. Fiyatlarımız, hem ısınmak hem de fırın için kullanılan sobalarımız bin 800 ila 2 bin 500 lira arasında değişim gösteriyor. Tekli sobalar ise bin 200 ila bin 500 lira fiyat aralığında satışa sunuluyor” dedi.

a98a4244-4f07-4c5e-b8aa-e63494669069.jpg

1a5fcf2c-386b-4b2f-ab26-628922ee3995.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler