SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF KİŞİLER DİKKAT

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞINDAN MUAF KİŞİLER DİKKAT

Aydın Valiliği, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile uygulanan sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olan kişilerin uyması gereken yeni koşulları duyurdu.

14 Aralık Pazartesi günü İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile duyurulan ve sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olan kişiler hakkında yapılan yeni düzenlemeleri içeren genelge, Aydın İl Umumi Hıfzıssıha Kurulu tarafından yürütmeye koyuldu. Aydın İl Valiliği'ne ait sosyal medya hesabı aracılığıyla yapılan duyuru ile açıklanan yeni kararların, sokağa çıkma kısıtlamalarından muafiyetin bazı art niyetli kişilerin kötü niyetli kullanılması dolayısıyla alındığı söylenildi.

Yapılan açıklamada, "07.11.2020 tarih ve 132 sayılı Aydın İl Umumi Hıfszıssıhha Kurulu Kararları gereğince; hafta içi 21.00-05.. saatleri arasında, hafta sonları ise Cuma günü saat 21.00'de başlayıp Pazartesi günü saat 05.00'de sona erecek şekilde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaktadır.
Kısıtlama süresince üretim, imalat, tedarik ve lojistik zincirlerinin aksamamasını temin ve sağlık, tarım ve orman faaliyetlerinin sürekliliğini sağlamak amacıyla sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tututlacak yerler ve kişiler belirtilmiştir.
Ötek yandan son dönemde sokağa çıkma kısıtlamasından muafiyetin bazı art niyetli kişiler tarafından kötüye kullanılmaya çalışıldığına dair İçişleri Bakanlığımız 14.12.2020 tarih ve 207999 sayılı yazıları doğrultusunda;
Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı saatlerde kısıtlamadan muaf tutulacak kişilere verilecek evraklarda;

  • Tarih, saat ve güzergahın belirtilmesi,
  • Kişinin ikametgah ve iş adreslerinin belirtilmesi,
    ifadelerine yer verildi.
  • Belgelerin kurumun üst amirleri ve oda başkanlarınca imzalanması,
  • Belgelerde kaşe veya mühür olması,
  • Kişinin kurum kimliği veya SGK belgesinin ekte gösterilmesi,
  • Dikkat edilmesi belirtilen hususlarda standart sağlanamamasıveya tereddüt hasıl olması durumunda polis/jandarma karakol amirliklerinden izin alınması gerekmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur." ifadelerine yer verildi.

whatsapp-image-2020-12-17-at-13-45-42.jpeg

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler