Söke OSB Genişliyor

Söke OSB Genişliyor

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Alanının genişletilmesi için gereken imzaların atıldığını duyurdu.

Kısıtlı yer imkanı nedeniyle yeni yatırımcılara gerekli alan tahsisinin yapılamadığı Söke OSB genişlemeye gidiyor. Söke OSB’nin en önemli sorunlarından biri olan yetersiz alan, AK Partili Metin Yavuz’un girişimleriyle çözüme kavuştu.

 

Söke OSB alan genişleme projesinin Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli tarafından onaylandığını belirten Vekil Yavuz, gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. Yavuz, “Söke şehir merkezine 3 kilometre uzaklıkta olan Söke OSB, şuanda geniş bir sanayi parsel alanına sahip olup, 14 firma faaliyetlerine devam ederken, 10 firma faaliyet alanlarına ait inşaat çalışmalarını sürdürüyor, 1 firma da şuan proje hazırlığı içerisindedir. Yeni yatırımcılara, Söke OSB'de yer verebilmek için mevcut alan arazisi yeterli olmadığı için genişleme alanına ihtiyaç duyulmaktaydı.”

 

 

Bu nedenle Sazlı Mahallemiz sınırları içerisinde yer alan birden fazla parselde kayıtlı bulunan toplam 55,2730 hektar yüzölçümlü arazide Söke Organize Sanayi Bölgesi tarafından ‘Organize Sanayi Bölgesi Alanı’ amaçlı arazi kullanım talebi olmuş, Tarım İl Müdürlüğü’nün bilgi talebine istinaden Söke OSB tarafından hazırlanan rapor yine il müdürlüğümüz tarafından Tarım ve Orman Bakanlığı’na iletilmişti.”

 

Bakan Pakdemirli olur verdi

 

“Toprak Reformu Genel Müdürlüğünce incelenen dosya, Tarım ve Orman Bakanımız Dr. Bekir Pakdemirli'ye imzaya arz edilmiş ve yapılan değerlendirme sonucunda değerli bakanımız tarafından Söke Organize Sanayi Bölgesinin Genişleme Talebi uygun görülmüş ve olur verilmiştir. Söke’mize hayırlı uğurlu olsun inşallah” ifadelerini kullandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler