Söke'de bir mahalle karantinaya alındı

Söke'de bir mahalle karantinaya alındı

Söke Kaymakamı Soner Zeybek tarafından yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Akçakaya Mahallesi'nde 10 hane ve 21 kişi izolasyona alındı.

Türkiye'de on binlerce vatandaşın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs, ülke genelinde ve Aydın'da hayatı etkilemeye devam ediyor. Söke Kaymakamı Soner Zeybek tarafından yapılan açıklamaya göre, ilçeye bağlı Akçakaya Mahallesi'nde vaka sayılarında ki hızlı artış nedeniyle 10 hane ve 21 kişi izolasyona alındı. Mahallede bulunan bir kıraathanenin de salgının yayılma hızını yavaşlatmak için kapatıldığı öğrenildi.

"DENETİMLER HIZLA DEVAM EDİYOR"

Birçok hanenin karantinaya alındığı mahallede denetim gerçekleştiren ekiplere eşlik eden Kaymakam Zeybek, İlçe Sağlık Müdürü Esma Gürsoy, ilçe Jandarma Komutanı Gökhan Kurgan ve Akçakaya Mahalle Muhtarı Selahaddin Gölcük, pandemi döneminde gece gündüz demeden çalışan personellere moral verdi.

Denetimler sonrası açıklama yapan Zeybek,  “İlçemizde oluşturduğumuz filyasyon ekiplerimizle sahada görev yaparak vatandaşlarımızın sağlığına kavuşması için mücadele ediyoruz. Bu süreçte sağlık çalışanlarımıza her türlü yardımı ve kolaylığı sağlıyor, vatandaşlarımızdan da aynı duyarlılığı göstermelerini rica ediyoruz. Şu anda yürütülen çalışmalar ilçemiz için hayati öneme sahip, hep birlikte sağlıklı bir yaşam için seferber olacağız. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına herkesin uyması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Kurallara uyacağız, kurallara uymayanları uyaracağız, hala kurallara uyulmuyorsa her daim Salgın Denetim Merkezi’mize ihbarda bulunun. Salgın denetim merkezimiz yapılan ihbarları anında inceleyerek gerekli yasal işlemleri uygulayacaktır. Buradan tüm vatandaşlarımıza uyarılarımı yinelemek istiyorum, mümkün olduğunca ev ziyaretleri yapmamaya mecbur kalmadıkça bir araya gelmemeye özen gösterelim. Akçakaya mahallemizde artan vakalar nedeniyle bugün itibariyle 10 hane ve 21 temaslı kişi izolasyona alınmıştır. Vakalarımızın artış gösterdiği bölgemizde giriş ve çıkışlar Jandarma ekiplerimiz tarafından şu andan itibaren kontrollü olarak sağlanacak ve teması mümkün olduğunca azaltmak amacıyla mahallede bulunan umuma açık olan 1 kahvehanenin İlçe Hıfzıssıhha Kurul Kararıyla kapatılması kararlaştırılmıştır. Bu vesile il mahalli vaka istatistiklerine paralel olarak ilçemizdeki vaka artışlarının en önemli sebebi, ev ziyaretleri, vakaların meslek bazında değerlendirilmesi sonucu da en çok emekliler ve ev hanımlarında artışların yaşandığını göstermektedir. Bu bize vaka artışlarının en önemli sebebi olarak karşımıza ev ziyaretleri yapılması sonucu artış eğilimine geçtiğini göstermektedir. Lütfen bütün toplum olarak duyarlı olalım; maske, mesafe ve hijyen kurallarına harfiyen riayet ederek sorumluluk alalım. Unutmamalıyız ki; alınan tüm tedbirlerin ne kadar süreceğini, bizlerin tedbirlere uymadaki ısrarı belirleyecektir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler