"SUÇLU BAŞKA YERDE ARANMALI"

"SUÇLU BAŞKA YERDE ARANMALI"

Aydın'da artan vaka sayıları sonrası vatandaşların "Kısıtlamalar tekrar hayata geçirilsin" sözlerine Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı'dan cevap geldi. Anbarlı, suçlunun başka yerlerde aranması gerektiğini dile getirdi.

1 Mart tarihinde gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası kademeli normalleşme süreci tüm Türkiye'de başladı. 81 ilin düşük, orta, yüksek ve çok yüksek risk gruplarına ayrılarak yeni tip koronavirüs önlemlerinin kademeli olarak kaldırıldığı süreçte, Aydın orta riskli iller arasında yer aldı. Yüz yüze eğitimin başladığı, sokağa çıkma kısıtlamalarının esnetildiği ve kafe, restoran tarzı işletmelerin aylar sonra kepenk açabildiği kentte vaka sayıları süreçle birlikte yükselmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Aydın Valisi Hüseyin Aksoy tarafından yapılan açıklama ile Aydın'da pozitif vaka sayılarının yükselmeye başladığı resmi olarak açıklanmış oldu. Koronavirüs kaynaklı ölüm sayılarının da vakalarla birlikte yükseldiği kentte, mutasyonlu virüs tehlikesi de ortaya çıktı.

Aydınlılar, vakaların yükselmesinin sebebinin kafe ve restoranlar olduğunu dile getirdi. Geçtiğimiz günlerde Ajans Aydın'ın sorularını yanıtlayan birçok Aydınlı, vakaların vatandaşların kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte "fazla normalleşmesi" nedeniyle yükseldiğini; kafe, restoran ve kıraathane gibi işletmelerin henüz açılmaması gerektiğini söyledi.

MADDİ SIKINTILAR İNTİHARA SÜRÜKLEDİ

Kasım ayında uygulanmaya başlanan yeni tip koronavirüs önlemleri kapsamında kapatılan kıraathaneler, kademeli normalleşme süreci ile birlikte düşük, orta ve yüksek riskli illerde tekrar kepenk açmaya başladı. Birçok işletmeci pandemi sürecinde yeterli destek alamadıklarını, geçtiğimiz ayların kendileri için zorlu geçtiğini dile getirdi.

Öte yandan, İzmir'in Karabağlar ilçesinde kıraathane işletmeciliği yapan Nuri Çengeloğlu, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından yayınladığı mesajın ardından intihar etti. Hayatını kaybeden Çengeloğlu'nun maddi sıkıntılar nedeniyle intihar ettiği öğrenildi.

"BİR KEZ DAHA KAPANMAK BATMAYA SÜREKLER"

Aydınlı vatandaşların işletmelerin tekrar kapatılması yönünde ki söylemlerinin ardından Ajans Aydın muhabirine açıklama yapan Aydın Kahveciler Odası Başkanı Uğur Anbarlı, vaka sayılarında ki artışın kıraathanelerden kaynaklanmadığını, suçlunun başka yerde aranması gerektiğini dile getirdi. Maddi sıkıntıları nedeniyle intihar eden kıraathane işletmecisi Çengeloğlu'nun durumu özetlediğini ifade eden Anbarlı, tekrar kapanmanın kıraathane esnafını isyanın eşiğine sürükleyeceğini söyledi. Anbarlı, "Son bir haftadır 150 tane kahve gezdim, hiç birinde 20 tane müşteri görmedim. İnsanlar beşer, onar metre arayla oturuyor. Vakalar artıyor, evet haklılar ama benim şahsi fikrim suçlunun başka yerlerde aranması gerektiği" diye konuştu.

Okey, tavla, kart gibi oyunların kıraathanelerde oynatılmasının halen yasak olmasının işlerini etkilediğini ifade eden Anbarlı, "Bizim kahvelerimizi gezsinler, 10 tane 15 tane insan olmadığını kendileri görebilirler. Müşteri yok yani hiçbir kahvede. Ben salgının kıraathanelerden kaynaklandığını düşünmüyorum, çarşıda, pazarda, piknik alanlarında bir sürü insan var fakat kahvelerde insan yok. Kapanacaksak kapanalım ama biz buna razı değiliz" dedi ve esnafın batmanın eşiğine geldiğini söyledi. Kısıtlamaların tekrar hayata geçirilmesinin Aydın'da birçok kıraathanenin tamamıyla kepenk indirmesine neden olacağını söyleyen Anbarlı, "Tekrar kısıtlanırsak bizim anında 10 tane kahvemiz tamamıyla kapanır. Bir daha açmamak üzere kepenk indirirler. Zaten halihazırda herkes dükkan sahipleriyle, toptancılarla papaz olmuş durumda, bir darbe daha yıkar geçer" diyerek sözlerini sonlandırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler