Sürücüler hatalarını gördü

Sürücüler hatalarını gördü

Aydın Emniyet Müdürlüğü, Aydın-Muğla karayolunda kurulan Yaşam Tüneli’nde kural ihlali yaptığı belirlenen 234 araç sürücüsüne herhangi bir cezai işlem uygulanmadan eğitim verildi.

Emniyet Müdürlüğü tarafından yayımlanan istatistiklerde Ülkemiz genelinde her yıl trafik kazaları nedeniyle yaklaşık on bin vatandaşımızın hayatını kaybettiği, iki yüz binin üzerinde vatandaşımızın ise bu kazalarda yaralandığı, trafik kazalarının yaklaşık % 90’ının sürücü hatalarından, % 2-3’ünün ise yaya kökenli sebeplerden kaynaklandığı belirtildi. Yine aynı istatistik verilere göre Dünyada her yıl 1,5 milyona yakın insan trafik kazalarında hayatını kaybettiği açıklanırken, bu kazaların çoğunluğunun insan kaynaklı olduğu ifade edildi.

 

Emniyet Genel Müdürlüğümüz tarafından uygulamaya konulan “Yaşam Tüneli” projesi kapsamında Aydın – Muğla karayolunda trafik kazalarının önlenmesi ve trafikte yayalara öncelik verilmesi amacıyla Ekim ayı içerisinde kural ihlali yaptığı tespit edilen 234 araç sürücüsüne uygulama noktasında kurulu olan Yaşam Tünelinde herhangi bir cezai işlem uygulanmadan gerçekleştirdikleri ihlallere ilişkin gerekli eğitim verilip kısa süreli videolar izletilerek bilgilendirme yapıldı.

 

Yapılan bu uygulamalar sonrasında; araç sürücüleri izledikleri videoların ve verilen bilgilerin gerçekleştirmiş oldukları kural ihlallerinin farkına varmaları konusunda etkileyici olduğunu ve trafiğe çıktıkları zaman trafik kuralları ve yaya önceliği konusunda daha dikkatli ve duyarlı davranacaklarını insan hayatının risk edilmemesi gerektiğinin bilincine vardıklarını dile getirdi.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler