Sürücülerin dikkatine: Aydın-Denizli Otoyolu'nda dolandırıcılık numarası

Sürücülerin dikkatine: Aydın-Denizli Otoyolu'nda dolandırıcılık numarası

Aydın - Denizli Otoyolu'nda sürücülerin para cezası adı altında dolandırıldığı kaydedildi. Yetkililer, taraflarından resmi olarak belirlenen ödeme kanalları dışında hiçbir bilgiye itibar edilmemesi gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) kullanan vatandaşlara, sahte bir avukat ismiyle gönderilen mesajlarda "Borcunuz var, ödemezseniz icra başlayacak" şeklinde dolandırıcılık girişimleri tespit edildi.

Otoyol yönetimi, sosyal medya adreslerinden "Kullanıcılarımızın Dikkatine" başlığı altında yapmış olduğu açıklamada, vatandaşları bu tür mesajlara karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.

Yapılan açıklamada, Aydın - Denizli Otoyolu'na ait geçiş ücretleri ve ceza tutarlarının sadece Ziraat Bankası ve Yapı Kredi şubeleri, internet bankacılığı sistemleri, ATM'ler ve resmi web sitesi olan aydindenizliotoyolu.com.tr adresi üzerinden ödenebileceği belirtildi. Yönetim, vatandaşlara sadece bu resmi kanalları kullanmaları konusunda uyarıda bulundu.

link veya IBAN bilgisi gönderen üçüncü şahıslara karşı da dikkatli olun

Otoyol yönetimi, kendilerini Aydın - Denizli Otoyolu adına yetkili olarak tanıtarak vatandaşlardan ödeme almak amacıyla link veya IBAN bilgisi gönderen üçüncü şahıslara karşı da dikkatli olunması gerektiğini vurguladı. Vatandaşlardan, bu tür bilgilere itibar etmemeleri ve ödemelerini sadece belirtilen resmi kanallar aracılığıyla gerçekleştirmeleri istendi.

Dolandırıcıların kullandığı yöntemlerden biri olan sahte HGS mesajlarında, ödenmemiş borç iddiasıyla bir link paylaşılıyor ve bu linke tıklanması isteniyor.

Borcun ödenmemesi durumunda icra başlatılacağı tehdidiyle kullanıcılardan T.C. kimlik numarası ve araç plakası bilgileri isteniyor.

Daha sonra sahte bir borç bakiyesi gösterilerek, kredi kartıyla borcun ödenmesi talep ediliyor. Otoyol yönetimi, vatandaşları bu tür dolandırıcılık girişimlerine karşı dikkatli olmaları konusunda bir kez daha uyardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler